In de periode rond oud en nieuw ervaren veel mensen negatieve gevolgen van het afsteken van vuurwerk. Ieder(in), Stichting Hoormij en Oogvereniging vinden dat vuurwerk vanaf categorie F2 alleen afgestoken moet worden door professionals op daarvoor aangewezen plekken.

Overlast is groot voor uiteenlopende groepen mensen

Voor blinden of slechthorenden kan iedere knal extra hard overkomen. Hulphonden kunnen door angst niet meer (goed) functioneren en voor mensen met autisme of een stresssyndroom kan de jaarwisseling een erg nare en zware periode zijn. Bovendien is de jaarwisseling voor honderdduizenden mensen met een longziekte letterlijk en figuurlijk een benauwde periode door al het fijnstof dat door vuurwerk in de lucht komt. En zo zijn er nog meer groepen uit onze achterban te benoemen voor wie de jaarwisseling erg veel overlast geeft.

Tijd voor verandering van ‘viering’ Oud & Nieuw

De huidige manier van Oud & Nieuw vieren is volgens ons daarom niet meer van deze tijd. Iedereen moet op een veilige manier kunnen genieten van het vuurwerk. In een gezamenlijke inbreng op de internetconsultatie steunen wij dan ook de Wet Vuurwerkverbod.

Deel dit bericht

Meer nieuws over