Vrijdag houdt de Tweede Kamer een hoorzitting over de nieuwe Wmo die per 1 januari 2015 moet ingaan. Ieder(in) zal daar aandringen op snel duidelijkheid voor de mensen die met de nieuwe Wmo te maken krijgen.

Bij Ieder(in) komen veel signalen binnen van mensen die zich zorgen maken. Ze vragen zich af of ze straks nog wel de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Ieder(in) vindt dat er dit voorjaar dan ook echt spijkers met koppen geslagen moeten worden.

Afspraken

Dit betekent dat het kabinet zo snel mogelijk het wettelijk kader op orde moet hebben. Inclusief de nieuwe Wet langdurige zorg die nog niet eens naar de Tweede Kamer is gestuurd. Daarnaast moet duidelijk worden welke concrete afspraken er zijn gemaakt op regionaal niveau tussen de gemeenten, verzekeraars en zorgaanbieders. Welke zorg wordt ingekocht? En hoe worden bijvoorbeeld de dagbesteding of kortdurend verblijf straks geregeld?

Als voor de zomer niet glashelder is dat de continuïteit en kwaliteit van de zorg kan worden gegarandeerd, is het beter om de overheveling van nieuwe groepen mensen naar de Wmo te faseren.

Het rondetafelgesprek is vrijdag aanstaande in de Troelstrazaal, duurt van 11.00 tot 17.00 en is live te volgen via www.tweedekamer.nl.

Hieronder vindt u onze schriftelijke inbreng voor de hoorzitting.

Deel dit bericht

Meer nieuws over