De Algemene ledenvergadering van Ieder(in) heeft ingestemd met het lidmaatschap van drie nieuwe leden: de ME/cvs Vereniging, SH Jong en Stichting Stiebo.

De ME/cvs Vereniging behartigt de belangen van ME-patiënten en hun naasten. De vereniging geeft informatie over de ziekte ME (Myalgische Encefalomyelitis), over onderzoek- en  behandelmethoden en over wetenschappelijke ontwikkelingen. Verder strijdt de vereniging voor erkenning van ME als een ernstig invaliderende lichamelijke aandoening, zodat patiënten toegang krijgen tot onderzoeken, behandelingen en voorzieningen.

SH-Jong is er voor jongeren van 12 t/m 30 jaar die slechthorend zijn. De SH-Jong organiseert evenementen, geeft voorlichting en komt op voor de positie van jongeren met slechthorendheid.

Stichting Stiebo is een vereniging voor arbeidsongeschikten, chronisch zieken, gehandicapten en ouderen in Midden-Nederland. Leden van Stiebo kunnen hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte, bij het aanvragen van toeslagen, hulpmiddelen, zorg en werkvoorzieningen en bij het opstellen van bezwaarschriften.

Ook lid worden?

Belangenorganisaties en patiëntenverenigingen kunnen lid worden van Ieder(in). Wilt u uw organisatie aanmelden als lid, stuur dan een e-mail naar post@iederin.nl. We sturen u dan een informatiepakket.

Bijlage hieronder: Waarom lid worden?

Deel dit bericht

Meer nieuws over