De website Steffie.nl is een belangrijk en leuk hulpmiddel om ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven beter te begrijpen. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is Steffie.nl een begrip. Ieder(in) heeft met ingang van maart 2014 Steffie.nl overgenomen.

Steffie is een sprekende digitale dame. Zij maakt moeilijke informatie makkelijk voor iedereen. Ze geeft uitleg over alledaagse zaken die voor sommige mensen lastig kunnen zijn, zoals e-mailen, bankzaken, het internet of reizen met het openbaar vervoer. Handig voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor ouderen of mensen die moeite hebben met taal.

Onderwerpen

Op dit moment geeft Steffie uitleg over 12 verschillende onderwerpen. Eén van de onderwerpen is, Mijn Ondersteuningsplan. Steffie legt uit wat een ondersteuningsplan is en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan. Enkele andere onderwerpen zijn: In mijn vrije tijd, Alcohol en blowen, Sociale netwerken, Internet, Naar het ziekenhuis. Kijk op de website bij Zo werkt het!. Ieder(in) wil het aantal onderwerpen uitbreiden.

Ideeën voor Steffie.nl?

Heeft u zelf een goed idee voor een onderwerp of wilt u samen met Ieder(in) een informatiemodule ontwikkelen, stuur dan een e-mail naar Joris Barendrecht, j.barendrecht@iederin.nl. En wilt u zelf meer bekendheid geven aan Steffie.nl, stuur ook dan een mail naar Joris Barendrecht. Er zijn flyers beschikbaar.

Nieuwsgierig naar Steffie.nl? Neem een kijkje op www.steffie.nl en www.mijnondersteuningsplan.nl

Steffie en Ieder(in)

Steffie en Ieder(in) waren al goede bekenden van elkaar. Platform VG, een van de fusiepartners van Ieder(in), heeft onder meer bijgedragen aan de ontwikkeling van de voorlichting over het ondersteuningsplan. Ieder(in) wil Steffie.nl graag doorontwikkelen. De website heeft met 30.000 unieke bezoekers per maand veel potentie. Ieder(in) wil de website ook geschikt maken voor tablet en mobiel.

Deel dit bericht

Meer nieuws over