Snel en eenvoudig méér te weten komen over inclusief ontwerpen van toegankelijke websites? Ieder(in) heeft twee goedbezochte webinars gegeven over dit onderwerp, met veel achtergrondinformatie en adviezen uit de praktijk. De webinars zijn nu terug te kijken op de website van Ieder(in). Handig voor belangenorganisaties van mensen met een beperking en mensen die werken bij een (gemeentelijke) overheid. En belangrijk in aanloop naar 23 september, vanaf die datum moeten overheden voldoen aan het tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid.

Webinar Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website

Deze webinar gaat in op de vraag wat digitale inclusie precies betekent en hoe overheden en ervaringsdeskundigen kunnen samenwerken bij het verbeteren van web-toegankelijkheid. Gastprekers zijn Eva Westerhoff (digitale inclusie expert en ervaringsdeskundige) en Margreet Roemeling (projectcoördinator bij Voorall, belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking).

Bekijk hier de webinar Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website

Webinar Werken met een digitaal testteam van ervaringsdeskundigen

In deze praktische webinar bespreken we het werken met een digitaal testteam van ervaringsdeskundigen. Hoe zet je zo’n team op? Welke eisen stel je aan ervaringsdeskundigen? Hoe gaat een gebruikerstest in zijn werk? Gastsprekers zijn Bart Borsje (adviseur digitale toegankelijkheid bij PGOsupport) en Ton van Weerdenburg (medewerker toegankelijkheid bij de Oogvereniging).

Bekijk hier de webinar Werken met een digitaal testteam van ervaringsdeskundigen

Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk

Je wilt aan de slag met de digitale toegankelijkheid van jouw gemeente. Maar waar moet je beginnen? Wat kun je doen? Ieder(in) heeft voor gemeenten en belangenbehartigers de toolkit ‘Maak je gemeentewebsite toegankelijk’ ontwikkeld met veel informatie, praktische tips en een stappenplan.

Ga hier naar de toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk

Nog meer webinars

Wil je meer webinars bekijken over digitale toegankelijkheid? Kijk ook op Virtuele roadshow digitale toegankelijkheid

Deel dit bericht

Meer nieuws over