In het maart-nummer van Skipr-magazine staat een uitvoerig interview met Illya Soffer. Soffer vertelt over haar persoonlijke drijfveren en haar ambities als directeur van Ieder(in). Ze is - zo stelt Skipr - de stem van de gehandicapte burger. "Ik probeer te zeggen waar het op staat en mijn invloed te pakken.'

Het interview geeft allereerst een beeld van wat Soffer als directeur van Ieder(in) de afgelopen maanden bereikt heeft. Soffer: “Met z’n allen hebben we de principes van eigen regie, zelfbeschikking, keuzevrijheid en maatwerk in veel nieuwe wet- en regelgeving weten te verankeren’.

Daarnaast belicht Skipr ook enkele persoonlijke kanten van Soffer, zoals haar Joodse familieroots en haar liefde voor taal. “Taal is belangrijk. Verhalen vertellen zit in de familie. Je verwoorden, duidelijk uitdrukken, het is me met de paplepel ingegoten.’

Maar bovenal geeft het interview een goed beeld van wat zij wil bereiken. En hoe ze dat aanpakt. “Ik noem het beestje bij de naam. Dan weten we tenminste meteen waar we het over hebben. Ik probeer te zeggen waar het op staat en mijn invloed te pakken. Ik wil de dingen beter maken, juister, deugdzamer, schoner, mooier.’

Bestel hier een proefnummer van Skipr magazine, maart 2015

Terug naar Home

Downloads:

627_20150303_Interview_Illya_Soffer_Skipr_maart_2015.pdf – PDF (2 MB)

Deel dit bericht

Meer nieuws over