Ieder(in) zet zich ook rondom de coronamaatregelen in voor de zichtbaarheid van mensen met een beperking, mensen met een chronische aandoening en hun naasten.

Deze week was Illya Soffer onder andere te gast in de NPO Radio1 Podcast De Dag. Deze besteedde aandacht aan het versoepelen van de coronamaatregelen en het effect ervan op mensen met een beperking. Honderdduizenden mensen die normaal prima functioneren in de samenleving staan door de maatregelen aan de kant. Ze voelen zich vergeten of betutteld. Mensen met een chronische ziekte of een verlaagde weerstand bijvoorbeeld. Luister de podcast hier terug.

Radioprogramma Dit is de Dag over versoepeling maatregelen

Ook het NPO Radio1 programma Dit is de Dag Radio besteedde uitgebreid aandacht aan de positie van mensen met een beperking tijdens en na deze crisis. Naast Illya Soffer is onder andere documentairemaker Mari Sander en VVD-kamerlid Antoinette Laan te gast. Luister hier het programma terug.

BNR Nieuwsradio over de plannen voor het openbaar vervoer

Dat mensen met een beperking of chronische aandoening nog veel te weinig betrokken zijn bij het maken van plannen voor het weer opstarten van de samenleving, blijkt ook uit het openbaar vervoer-protocol. Onder andere BNR Nieuwsradio besteedde aandacht aan de kritiek die belangenorganisaties hebben op de onduidelijkheid en kans op een lappendeken aan regels die dat veroorzaakt.

Beluister hier het stuk op BNR Nieuwsradio.

Deel dit bericht

Meer nieuws over