In Nieuwsuur aandacht voor de boostercampagne en jonge mensen met een verhoogd risico bij corona. Wanneer mensen onder de 60 jaar op basis van leeftijd worden uitgenodigd, komen veel mensen met een kwetsbare gezondheid in de problemen. Zij moeten dan langer dan 7 maanden wachten, terwijl maximale bescherming voor hen juist belangrijk is. Sommigen nemen het heft in eigen hand en gaan naar het buitenland, waar zij wel een boostervaccin kunnen krijgen.

Ieder(in) benadrukt keer op keer het op tijd vaccineren van mensen die niet vanwege hun leeftijd, maar vanwege hun beperking of aandoening kwetsbaar zijn bij een Covid-besmetting. En om die reden in de eerste ronde eerder gevaccineerd zijn, waardoor zij nu ook eerder te maken krijgen met afnemende bescherming van hun vaccinatie. Deze groep is tot nu toe niet goed in beeld geweest, met alle gevolgen van dien.

Illya Soffer, directeur van Ieder(in): “Een kerngezond persoon van 55 krijgt op dit moment eerder een booster dan iemand van 27 die ernstig meervoudig beperkt is en vanwege een aandoening een besmetting waarschijnlijk niet overleeft. Dat moet anders.”

Dat kan heel makkelijk door mensen onder de 60 jaar in dezelfde volgorde uit te nodigen als in de eerste vaccinatieronde. Daarmee kan iedereen in de 7e maand na vaccinatie een booster krijgen.

Ga naar de uitzending van Nieuwsuur over boosterprikken. Het item begint na 6.25 minuten.

Onze inzet voor jonge mensen

Lees verder over onze inzet voor de jonge mensen in de griepprikgroep:

Oproep: neem nu maatregelen voor de veiligheid van mensen met verhoogd gezondheidsrisico

In de Media: Naar Wenen voor een boosterprik

Geef 60-minner met kwetsbare gezondheid voorrang bij derde prikronde

Deel dit bericht

Meer nieuws over