Ieder(in) blijft aandacht vragen voor mensen die zichzelf isoleren uit angst voor besmetting en voor wie vaccinatie niet snel genoeg kan komen. Verschillende media besteedden aandacht aan onze oproep en deze groep mensen.

Nieuws&Co, het middagprogramma van NPO Radio 1, interviewde Judith Honig die vanwege haar diabetes en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) al ruim een jaar in zelfisolatie zit. Haar dochtertje werd begin dit jaar vier jaar, maar kan vanwege het besmettingsgevaar nog niet naar school.

https://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/74936-2021-04-06-judith-zit-in-een-risicogroep-en-probeert-al-maanden-een-vaccinatie-te-krijgen

Illya Soffer: ‘Ruim 1 miljoen mensen onder de 60 die een medisch risico lopen als ze Covid krijgen, zijn nog steeds niet aan de beurt voor een vaccinatie. Terwijl ze al een jaar lang in isolatie zitten. Denk aan mensen met hartziekten, kanker, moeilijke diabetes, meerdere ziekten tegelijk.’

Ook besteedden Trouw en de Volkskrant – mede naar aanleiding van onze oproep –  aandacht aan de groep mensen met een medisch risico die nog altijd geen vaccinatie krijgen.
‘Zij lopen bij een Covid-besmetting een zeer groot risico. Zij houden zich vaak zeer strikt aan de richtlijnen en zitten al meer dan een jaar in strenge isolatie. Hun kinderen gaan niet naar school uit angst om papa of mama te besmetten’, zegt Ieder(in) in het AD.

Deel dit bericht

Meer nieuws over