Hoe staat het met de toegankelijkheid van Nederland en hoe voelbaar is het VN-verdrag Handicap in het dagelijks leven van mensen met een beperking? Dat hebben onderzoeksjournalisten van Spot On Stories een jaar lang onderzocht.

In het artikel “Wie in Nederland een beperking heeft, leeft nog altijd in een parallelle samenleving” dat alleen maandag 7 maart gratis te lezen is, wordt ook Ieder(in)-directeur Illya Soffer geïnterviewd. Zij is glashelder over de stand van zaken op het gebied van inclusie:

“We hebben parallelle samenlevingen gecreëerd voor mensen met een beperking. Met apart onderwijs, apart vervoer, apart sporten en apart ontspannen. Die parallelle samenlevingen moeten we vervangen door een inclusieve samenleving. Een inclusieve samenleving waarin plaats is voor iedereen, ongeacht beperking of aandoening.”

Dit laatste Vrij Nederland artikel is er een in een reeks van publicaties van de onderzoeksjournalisten van Spot On Stories die allemaal over de toegankelijkheid van ons land en de praktijk van het VN-verdrag Handicap gaan:

Of download hieronder de transscriptie van deze uitzending.

Deel dit bericht