Wat hebben jongeren met een beperking nodig? En hoe betrek je ze goed bij de onderwerpen onderwijs, zorg, wonen werk, stage en dagbesteding? Ga met ze in gesprek, in de week van 25 tot en met 28 oktober.

Online gesprek met jongeren

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), Ieder(in) en JongPIT organiseren samen met Youngworks verschillende online sessies waarin jongeren met een beperking in gesprek gaan met beleidsmakers, -beslissers en professionals over belangrijke onderwerpen in hun leven.

De directe aanleiding is het onderzoek dat deze organisaties voor de zomer uitvoerden, waaruit blijkt dat corona een enorme impact heeft op het leven van jongeren met een beperking. Hoewel de behoeften en beleving van jongeren  met een beperking sterk uiteenlopen, voelen vrijwel alle jongeren zich onvoldoende gehoord en gezien.

Voor iedereen die met jongeren werkt⁠

Deze sessies zijn voor iedereen die zich inzet voor jongeren met een beperking binnen de zorg, het onderwijs, wonen, werken, stages of dagbestedingen. Per sessie staat er een ander thema centraal:

  • maandag 25 oktober: Werk, stages en dagbesteding
  • dinsdag 26 oktober: Zorg
  • woensdag 27 oktober: Onderwijs
  • donderdag 28 oktober: Wonen en Vrije tijd

Wat kun je verwachten van deze online bijeenkomsten?

  • Je hoort ervaringen van jongeren met een beperking over wanneer zij zich wel of juist niet gehoord voelen.
  • Je gaat in gesprek met jongeren en met lokale en landelijke collega’s (beleidsmakers, -beslissers en professionals) om samen ideeën en oplossingen te inventariseren voor goede en blijvende inspraak.
  • Na afloop ontvang je een stappenplan ‘in gesprek met jongeren’ met praktische tips voor blijvende betrokkenheid.

Meer informatie over de sessies In gesprek met Jongeren met een Beperking is te vinden op de website van VGN.

Aanmelden voor de sessies In gesprek met Jongeren met een Beperking kan via deze link.

 

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over