Wij zijn verbijsterd en geschokt door het droevige bericht dat Rick Brink zaterdag 11 mei op 38-jarige leeftijd onverwacht is overleden. Rick was een fijn mens en een waardevolle bondgenoot met wie we veel samenwerkten.
Rick brink spreekt bij de opening van het mindervalidenhotel op het Zwarte Cross festival. Hij draagt een groen colbertje over een wit overhemd en heeft een microfoon in zijn linker hand. Op de achtergrond is het tentdoek van een festivaltent zichtbaar.

Rick was een bevlogen en ambitieuze pleitbezorger voor een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plek hebben. En hierin had hij de volle overtuiging dat je om dat te bereiken al zo vroeg mogelijk samen op moet trekken. Hij maakte zich daarom sterk voor toegankelijke, inclusieve speelplaatsen overal in Nederland, samen met onder meer het fonds Het Gehandicapte Kind en de Speeltuinbende. Ook zette hij zich in voor meer inclusie in onderwijs en werk als directeur Belangenbehartiging voor de stichting Studeren en Werken Op Maat.  

Rick heeft zich na zijn benoeming tot Minister van Gehandicaptenzaken enorm snel ingewerkt op alle onderwerpen die mensen met een beperking aangaan. Hier werd hij voor ons een waardevolle bondgenoot in de belangenbehartiging. Hij combineerde een scherpe boodschap met humor en een positief perspectief: dat de wereld er alleen maar mooier van wordt als iedereen daar volwaardig in deelneemt. Rick heeft met zijn boodschap, persoonlijkheid en zijn grote netwerk in politiek en media een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de zichtbaarheid en de positie van mensen met een beperking. 

Wij gaan Rick enorm missen als mens en als belangenbehartiger en we bouwen verder op alles wat hij in de korte tijd die hem gegeven was heeft neergezet. 

Deel dit bericht

Meer nieuws over