Ieder(in) geeft twee webinars over het inclusief ontwerpen van (gemeente) websites. Deze webinars leren je denken vanuit de gebruiker met een beperking, en dat levert een website op die voor iedereen goed toegankelijk en bruikbaar is. Ben je werkzaam bij een (gemeentelijke) overheid en verantwoordelijk voor de website? Of ben je belangenbehartiger van mensen met een beperking of ervaringsdeskundige? Dan bieden deskundigen in deze webinars praktische tips en adviezen over het toegankelijke maken van jouw website. Meld je hieronder aan.

Webinar 1 | 25 juni | 15.00 – 16.00 uur | Inclusief ontwerpen van je (gemeente)website

Deze webinar gaat in op de vraag wat digitale inclusie precies betekent en hoe overheden en ervaringsdeskundigen kunnen samenwerken bij het verbeteren van web-toegankelijkheid. Dit doen we aan de hand van een 6-stappenplan. De focus ligt op twee van de zes stappen: het creëren van bewustwording en het bepalen van gezamenlijke prioriteiten. Bij dat laatste spelen we ook in op de (corona) actualiteit.
Meld je hier aan

Sprekers
Eva Westerhoff, (digitale inclusie – en toegankelijkheidsexpert)
Margreet Roemeling (projectcoördinator bij Voorall, belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking)

Webinar 2 | 2 juli | 15.00 – 16.00 uur | Werken met een team van ervaringsdeskundigen

In deze webinar gaan we nader in op het werken met een digitaal testteam van ervaringsdeskundigen. Hoe zet je zo’n team op? Aan welke eisen moeten ervaringsdeskundigen voldoen? Hoe organiseer je een gebruikerstest? We bespreken de meerwaarde maar ook de beperkingen waarmee je rekening moet houden.
Meld je hier aan

Sprekers
Bart Borsje (projectadviseur digitale toegankelijkheid bij PGOsupport).
Ton van Weerdenburg (projectmedewerker toegankelijkheid bij de Oogvereniging

Virtuele roadshow

Beide webinars zijn onderdeel van virtuele roadshow DigiToegankelijk van Logius en BZK die loopt van 9 juni tot en met 7 juli. Overheden moeten op 23 september 2020 voldoen aan het tijdelijk Besluit digitale toegankelijkheid. Deze tour biedt diverse webinars met advies en praktische uitleg over een goede aanpak voor digitale toegankelijkheid en hoe te voldoen aan de wettelijke verplichting.
Bekijk hier het hele programma

De webinars sluiten aan bij onze Toolkit Maak je gemeentewebsite toegankelijk

Deel dit bericht