Vijf mei vindt de vierde Independent Living Day (de Europese dag voor zelfstandig leven) plaats. Inwoners van ruim twintig Europese landen laten online zien hoe zij met een beperking zelfstandig (willen) leven. Doe je mee? Maak een foto en post die 5 mei op social media met hashtag #mijnleven.

Laat zien wat zelfstandig leven voor jou betekent. En waarom het zo belangrijk is. Of vertel juist je grootste ergernis. Deel op 5 mei je verhaal via Facebook, Instagram of Twitter. Het mag van alles van: een situatie op je werk, in het OV, de kroeg of in je wijk.

#mijnleven

Gebruik de hashtags #mijnleven en #enililday. Help mee – ook als je geen beperking hebt – voor iedereen duidelijk te maken waarom zelfstandig leven voor mensen met een beperking zo belangrijk is.

Waarom

Ondanks het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking zijn de mogelijkheden om volledig mee te kunnen doen en daarbij zelf de regie te houden, nog onvoldoende. Bovendien is de samenleving nog onvoldoende toegankelijk. Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen.

De Europese beweging, Independent Living‚ (ENIL) van mensen met een beperking – die de Europese dag voor zelfstandig leven op vijf mei organiseert – zet zich in om hierin verandering te brengen.

Als je meedoet aan de social media-actie #mijnleven, help je mee aandacht te vragen voor het belang van zelfstandig leven. En die aandacht is nog steeds heel hard nodig.

European Independent Living Day

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over