Op de website 'stem jij ook‚ is veel informatie over verkiezingen op 18 maart voor de Provinciale Staten en Waterschappen. De website richt zich op mensen met een licht verstandelijke beperking en moeilijk lerenden. De informatie is in gemakkelijk te begrijpen taal geschreven en er wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal. Er is onder andere een krant uitgegeven. De speciale verkiezingskrant is gratis via de website te downloaden én in print te bestellen.
jong persoon stopt stembiljet in stembus

Op 18 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen. Iedere Nederlander boven de 18 jaar mag stemmen. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking. Toch zijn velen van hen zich vaak niet bewust dat ze – net als elke andere burger – deel kunnen nemen aan democratische besluitvorming. Daarom hebben Ieder(In), MEE Nederland, en ProDemos een aantal jaar geleden het initiatief genomen om onder de noemer ‘stem jij ook?‚ mensen met een licht verstandelijke beperking en de lokale politiek dichter bij elkaar te brengen.

Verkiezingskrant

In de speciale verkiezingskrant wordt op aantrekkelijke manier, met korte teksten en veel illustraties en ook een filmpje, uitleg gegeven over de verkiezingen voor de provinciale Staten en Waterschappen. Ok wordt uitgelegd dat we via de provinciale Staten de Eerste Kamer keizen (indirecte verkiezingen)

De krant begint met een uitleg over het stemrecht en waarom stemmen zo belangrijk is. Ook wordt ingegaan op het stemproces: Waar moet je naar toe om te stemmen? Hoe gaat het er in het stemhokje aan toe? Hoe ziet een stembiljet eruit? Daarnaast is er inhoudelijke informatie over de Provinciale Staten, eerste Kamer (die door de Provinciale Staten worden gekozen) en de Waterschappen. Wat houdt hun werk in? En op wat voor manier we daar in ons dagelijks leven mee te maken hebben?

Bestellen

Tegen verzendkosten zijn de kranten in pakketten van 25 stuks te bestellen in de webshop.

Terug naar Home

Bron afbeelding: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Meer nieuws over