Hoe kunnen we persoonsvolgende zorg invoeren in de Wet langdurige zorg? Wat komt daarbij kijken? Wat is daarvoor nodig? Op 30 mei is in Rotterdam een grote bijeenkomst over het Rotterdamse experiment met persoonsvolgende zorg voor mensen met een verstandelijke, zintuigelijke of lichamelijke beperking die langdurige zorg nodig hebben.

Wat is de kern van het experiment in Rotterdam? In het experiment gaat het zorggeld niet zomaar naar de instelling, maar het wordt, gekoppeld‚ aan de persoon die de zorg nodig heeft. Persoonsvolgende zorg is vergelijkbaar met een persoonsgebonden budget (pgb), maar dan zonder het eigen beheer van budget.

Als het geld voor de Wlz-zorg gekoppeld wordt aan de persoon die de zorg nodig heeft, dan kan hij/zij zelf meer kiezen en zelf bepalen hoe het zorgpakket eruit gaat zien. Niet het aanbod is het uitgangspunt, maar het eigen plan van mensen. Het zorgaanbod moet daarbij aansluiten. Dit betekent dat zorgaanbieders ook echt passende keuzemogelijkheden moeten bieden.

Aanmelden

Op de bijeenkomst op 30 mei wordt meer informatie gegeven over de werking van persoonsvolgende zorg. Er zijn sprekers en workshops. De rode draad in het programma is de vraag: hoe kunnen mensen hun persoonsvolgende zorg inrichten en wat is daarvoor nodig, ook van de kant van zorgaanbieders? De bijeenkomst is gratis en voor iedereen die te maken heeft of krijgt met langdurige Wlz-zorg in de regio Rotterdam.

Schrijf u hier in voor de bijeenkomst. U ontvangt binnenkort het programma.

Dinsdag 30 mei van 14-17 uur
Engels Conference Center, Stationsplein 45, Rotterdam

Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over