Staatssecretaris Bussemaker heeft aangekondigd dat ze samen met het ministerie van Economische Zaken wettelijk wil gaan regelen dat internet voor iedereen toegankelijk wordt. Dat zei ze bij de opening van het informatiepunt Alles Toegankelijk.

Op www.AllesToegankelijk.nl wordt informatie over toegankelijkheid van gebouwen, vervoer, producten en diensten gebundeld. Zo worden er allerlei goede voorbeelden getoond, waar andere bedrijven of dienstverleners van kunnen leren.

De CG-Raad is blij met dit nieuwe initiatief, maar vindt wel dat het hierbij niet mag blijven. De toegankelijkheid van de samenleving moet ook wettelijk verankerd worden. Bijvoorbeeld in het Bouwbesluit en de Spoorwegwet. Ook moet de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte snel worden uitgebreid naar goederen en diensten. Mensen met een beperking kunnen dan naar de rechter stappen als producten of diensten voor hen ontoegankelijk zijn.

Internet toegankelijk

Dat staatssecretaris Bussemaker nu aankondigt dat ze de toegankelijkheid van websites wettelijk wil gaan regelen is een goed signaal. De CG-Raad heeft hier al vaak op aangedrongen en verwelkomt het als een belangrijke stap richting een toegankelijke samenleving voor iedereen.

Klik hier voor het persbericht over Alles Toegankelijk. (word-bestand)
Kijk hier voor de website www.allestoegankelijk.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws over