Voor ons programmateam Leren en Werken zoeken wij een beleidsmedewerker Inclusief onderwijs voor 24 uur per week. Een inclusieve samenleving, dat is ons doel. Iedereen moet kunnen meedoen, ook als je een beperking of chronische ziekte hebt. Dit begint al zodra kinderen naar de opvang en naar de basis- of middelbare school gaan. Een beperking of chronische ziekte mag nooit een reden zijn om kinderen uit te sluiten van deelname aan het onderwijs. (De reactietermijn voor deze vacature is verstreken)

Ieder(in) signaleert, informeert, ondersteunt, verbindt en lobbyt om dat doel te bereiken. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams waarin beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samenwerken. Voor ons programmateam Leren en Werken zoeken wij een beleidsmedewerker Inclusief onderwijs voor 24 uur per week.

Wat doe jij?

Inclusief onderwijs? Jij bent de spin in het web op dit dossier! Je bent altijd op de hoogte van de landelijke en de politieke ontwikkelingen. Je houdt contact met onze achterban en overlegt regelmatig met de partijen met wie we samen optrekken bij de lobby.

 • Jij volgt de politieke agenda ten aanzien van inclusief onderwijs (op het primair en voortgezet onderwijs) op de voet.
 • Je bent alert op signalen uit de achterban en haalt die zelf actief op.
 • Jij zorgt ervoor dat Ieder(in) een consistente boodschap uitdraagt over inclusief onderwijs.
 • Je bepaalt welke onderwerpen en ontwikkelingen Ieder(in) prioriteit moet geven.
 • Met je collega’s kies je de strategie die er aan bijdraagt dat Nederland substantiële stappen zet richting inclusief onderwijs.
 • Samen met onze netwerkpartners lever jij inbreng voor de ambtelijke beleidstafels én voor het politieke debat.

Wie ben jij?

Jij bent die collega op wie Ieder(in) kan leunen als het gaat over inclusief onderwijs:

 • Jij weet hoe het Nederlandse onderwijsstelsel van primair en voortgezet onderwijs in elkaar zit. Je ziet wat er nodig is om inclusief onderwijs in Nederland te realiseren.
 • Je bent op de hoogte van de politieke dynamiek rond het dossier inclusief onderwijs. Je bent doelgericht, stelt prioriteiten en speelt in op de (politieke) actualiteit. Je analyseert signalen en vertaalt ze naar passende acties.
 • Je werkt en denkt op academisch niveau en je kunt jezelf mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. Daardoor kun je de standpunten van Ieder(in) goed onder de aandacht brengen. Daarbij gebruik je je hoofd én je hart.
 • Je deelt de overtuiging dat samenwerken van groot belang is om inclusief onderwijs in Nederland te realiseren. Daarom ben je benaderbaar en toegankelijk voor anderen.
 • Ervaringsdeskundigheid is voor ons een pré.

Heb je nog geen of weinig ervaring in een beleidsfunctie, maar ben je wel thuis in het onderwerp inclusief onderwijs en heel enthousiast? Dan bieden wij je graag de ruimte om je te ontwikkelen naar de functie van beleidsmedewerker.

Wie zijn wij?

Met ruim 230 aangesloten organisaties is Ieder(in) het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking of chronische ziekte. Samen vertegenwoordigen we ruim twee miljoen mensen. Het ijveren voor de goede zaak is ons vak. Wij lobbyen bij de Haagse politiek, we ondersteunen lokale belangenbehartigers en voeren tal van andere activiteiten uit om de samenleving inclusiever te maken.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en de mogelijkheid deels thuis te werken. We bieden veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Bij de arbeidsvoorwaarden horen een individueel keuzebudget, een loopbaanbudget en deelname aan het pensioenfonds Zorg & Welzijn. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring en vindt maximaal plaats in schaal 10 (€ 3.221 – € 4.830) van de CAO Sociaal Werk.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren?

Wil jij onze nieuwe beleidsmedewerker Inclusief Onderwijs worden? Wij ontmoeten je graag! Stuur voor 9 augustus 2022 je motivatiebrief én CV naar vacatures@iederin.nl, ter attentie van Marian Keus en onder vermelding van ‘Vacature beleidsmedewerker Inclusief Onderwijs’. Wil je eerst meer weten over de inhoud van het werk? Neem dan voor 1 augustus contact op met Lydia Vlagsma (beleidsmedewerker) via 06 – 4120 2073 of stuur een mail aan l.vlagsma@iederin.nl. In verband met haar vakantie kun je vanaf 1 augustus met vragen terecht bij Marian Keus via m.keus@iederin.nl. De kennismakingsgesprekken voeren we in week 32. Een inclusieve samenleving betekent ook een inclusieve werkvloer. Kandidaten met een beperking nodigen wij nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Let op: de reactietermijn voor deze vacature is verstreken.

Deel dit bericht

Meer nieuws over