Rachèlle Stormbroek is 20 jaar jong en sinds kort bestuurslid van Platform Gehandicapten en Chronisch zieken Zuidplas (PGCZ). Rachèlle: "Als jongere loop je tegen hele andere dingen aan dan een volwassene." PGCZ is een van de dertien nieuwe leden van Ieder(in).

Rachèlle is lid van de Jongerenraad Zuidplas en neemt daardoor zeer welkome ervaring mee in het bestuur. Ze is een perfecte ambassadrice voor de jongeren met een handicap of chronische ziekte in onze gemeente, lezen we op de website van PGCZ. Rachèlle wil die rol wel op zich nemen: “Als jongere loop je tegen hele andere dingen aan dan een volwassene.”

Positieve draai

Met de rubriek Jong & Inclusief maakt het platform ruimte voor jongeren. Daar stelt Rachèlle zichzelf voor in een blog en in een interview op YouTube. Fragment uit haar blog: In deze blog wil ik niet alleen laten zien hoe mijn ziekte mijn leven beperkt, maar vooral ook hoe het mijn leven verrijkt. Ik wil niet te veel kijken naar wat er allemaal niet lukt of niet kan, maar juist naar de dingen die wel lukken. Ik denk dat ik op deze manier een positieve draai aan ziek zijn geef.

Platform breidt uit: ook voor Waddinxveen

Vanaf 1 januari 2021 breidt het werkgebied van Platform Gehandicapten en Chronisch zieken Zuidplas zich uit.  Toen het bestuur hoorde dat het Platform Gehandicapten Waddinxveen zou worden opgeheven, was het van mening dat het goede werk in Waddinxveen voortgezet moet worden.

Dus om de belangenbehartiging van mensen met een handicap of chronische ziekte in Waddinxveen voort te zetten, gaat het PGCZ haar werkzaamheden en activiteiten ook uitvoeren in Waddinxveen. En daarmee is Rachèlle is niet alleen ambassadrice voor jongeren in Zuidplas, maar ook voor jongeren in Waddinxveen.

bron: Gouwe IJssel Nieuws en website PGCZ

Platform Gehandicapten en Chronisch zieken Zuidplas is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Ook lid worden van Ieder(in)?

Meer nieuws over