Stichting Kind & Ziekenhuis verzamelt dagelijks informatie en coronanieuws voor kinderen met een zorgbehoefte en hun ouders. Kind & Ziekenhuis meldt onder meer dat de acute kindzorg nog steeds gewaarborgd kan worden en dat de capaciteit op de kinder-IC's voldoende is.

Op hun speciale corona-informatiepagina meldt Kind & Ziekenhuis dat er op dit moment geen signalen zijn dat de acute zorg voor kinderen met (ernstige) chronische ziekten niet kan worden gewaarborgd. In Nederland hebben de SEH’s (spoed eisende hulp) van de verschillende ziekenhuizen en de verpleegafdelingen juist meer dan voldoende capaciteit om deze kinderen 24/7 te kunnen ontvangen.

Kinder-IC’s

Daarnaast is op de verschillende kinder-IC’s voldoende capaciteit aanwezig. Zelfs de extreme opschaling van volwassen-IC-bedden in de ziekenhuizen zal er niet toe leiden dat de kinderen met (ernstige) chronische ziekten niet de acute zorg krijgen die zij nodig hebben.

Ga hier naar de corona-informatiepagina van Stichting Kind en Ziekenhuis

De pagina is een initiatief van Stichting Kind en Ziekenhuis, BINKZ, NVK, V&VN Kinderverpleegkunde en Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg die op meerdere onderwerpen met elkaar samenwerken als samenwerkende kindzorgpartijen.

Stichting Kind en Ziekenhuis is lid van Ieder(in).

Deel dit bericht

Meer nieuws over