De stap naar zelfstandig leven is voor iedereen lastig. Leuk wonen, een opleiding volgen, een baan vinden. Met een beperking kan dit een extra grote opgave zijn. Wat heb jij nodig om een zelfstandig leven op te bouwen?

Een leven zonder hindernissen? Wat moet daarvoor veranderen

?

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en heb je een beperking of chronische ziekte? Kom dan op woensdag 14 november naar het DenkAndersDebat in Tilburg. Het debat vóór en dóór jongeren met een beperking. Met Amber Bindels van Wij Staan Op! als mede-presentator. Het programma is inmiddels bekend en je kunt je aanmelden.

  • Kom praten met andere jongeren die net als jij dromen van een zelfstandig leven zonder hindernissen.
  • Kom praten met mensen die in actie moeten komen, zodat er echt wat gaat veranderen.
  • Bedenk samen oplossingen.

Programma

16.30 – De deuren van Hall of Fame in Tilburg gaan open

17.00 – Muzikale opening

17.15 – Welkom en opening door Amber Bindels

17.20 – Mijn ervaring – Jouw ervaring – Onze oplossing – Ronde 1
4 jongeren vertellen over hun ervaringen met onderwijs en werk. We dagen scholen, werkgevers en gemeenten uit samen met jou te zoeken naar oplossingen.

18.00 – Eten

18.30 – Mijn ervaring – Jouw ervaring – Onze oplossing – Ronde 2
4 jongeren vertellen over hun ervaringen met op eigen benen staan, zoeken naar woonruimte, je eigen leven organiseren met begeleiding. We dagen woningbouwverenigingen, zorgaanbieders en gemeenten uit samen met jou te zoeken naar oplossingen.

19.10 – Wrap up

19.20 – Afsluiting door de gespreksleider

19.30 – Borrel

Meehelpen?

Ieder(in), Jongerenpunt Midden-Brabant en HoezoAnders werken samen met jongeren met een beperking of chronische ziekte het programma uit. Lijkt het je leuk om mee te helpen of om jouw ervaring te delen? Stuur dan een mail naar g.boezaard@iederin.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuws over