Gemeentewebsites moeten in september 2020 toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Wat moet je weten en wat kun je doen om jouw gemeentewebsite goed toegankelijk te maken? Op 11 februari organiseert Ieder(in) samen met Voorall en de gemeente Den Haag een praktische inspiratiemiddag over digitale toegankelijkheid. Belangenbehartigers en medewerkers van gemeenten zijn van harte welkom!

De middag biedt een afwisselend programma met informatie, goede voorbeelden en praktische tips. We presenteren een nieuwe toolkit met concrete handvatten om met webtoegankelijkheid in de gemeente aan de slag te gaan.

Quick Scan en stappenplannen

We laten zien hoe je met een Quick Scan een eerste indruk krijgt van de toegankelijkheid van de website van jouw gemeente. Welke stappen moet je doorlopen om je website toegankelijk te maken? Welke aanpassingen zijn nodig en waar moet een toegankelijkheidsverklaring precies aan voldoen?

Samenwerken en ervaringsdeskundigen betrekken

Ook krijg je informatie en tips over hoe je ervaringsdeskundigheid kunt inzetten. En we laten zien hoe gemeenten en lokale belangenbehartigers kunnen samenwerken, en waarom dat belangrijk is. We hopen dat deze middag een eerste stap is naar een prettige en effectieve samenwerking tussen gemeenten, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen.

Programma Inspiratiebijeenkomst Maak je gemeentewebsite toegankelijk

Waar en wanneer

Datum: dinsdag 11 februari
Tijd: 13.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie: Den Haag, New Babylon, Anna van Buerenplein 41a, 2595 DA Den Haag (direct naast het Centraal Station). De locatie is toegankelijk. Er is assistentie aanwezig om mensen vanaf het Centraal Station te begeleiden.

Belangenbehartigers en medewerkers van gemeenten

We nodigen belangenbehartigers en medewerkers van gemeenten van harte uit. Stuur deze uitnodiging gerust door naar je eigen gemeente of lokale belangenorganisatie. Er is plaats voor 60 deelnemers.

Aanmelden voor de bijeenkomst Maak je gemeentewebsite toegankelijk.
Aanmelden voor de deelsessies kan op de middag zelf bij binnenkomst.

De toolkit ‘Maak uw gemeentewebsite toegankelijk’ is vanaf 11 februari beschikbaar op de website van Ieder(in), te vinden onder Lokaal aan de slag.

Deel dit bericht