Mensen met een beperking hebben veel minder vaak een baan dan mensen zonder beperking. En als mensen met een beperking een baan hebben, werken zij vaak onder hun niveau. Ieder(in) wil daar verandering in brengen en ijvert daarom voor een inclusieve arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen. En daarin staan we gelukkig niet alleen. Er zijn steeds meer organisaties die mensen met een beperking helpen bij het vinden en behouden van een baan.
Een vrouw aan een bureau leest iets op een laptopscherm.

In dit webbericht zetten we een aantal van deze organisaties op een rij. Aarzel niet om ze te benaderen. Ze zijn er voor jou!

Beschikb@@r

Beschikb@@r is een LinkedIn pagina waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zoeken naar een baan. Bedrijven kunnen hier gericht vacatures uitzetten.
Beschikb@@r op LinkedIn

Centrum Chronisch Ziek en Werk

Centrum Chronisch Ziek en Werk verzorgt re-integratie en coaching voor mensen met een chronische aandoening door ervaringsdeskundige arbeidsdeskundigen.
Website van Centrum Chronisch Ziek en Werk

Ctalents

Ctalents detacheert mensen met een zintuigelijke beperking. Vaak leidt dit tot een ‘duurzame match’.
Website van Ctalents

De Realisten Academie

CNV Jongeren bereidt jongeren met een beperking voor op de arbeidsmarkt door middel van trainingen in de Realisten Academie.
Website van De Realisten Academie

Emma at Work

Emma at Work helpt jongeren met fysieke aandoening om zich gereed te maken voor de arbeidsmarkt door middel van coaching en training. Daarnaast ondersteunt Emma at Work organisaties bij hun stappen naar een inclusieve organisatie.
Website Emma at Work

Incluvisie

Incluvisie ondersteunt mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking bij het krijgen van een passende studie, baan en/of ondersteuning op werk. Ook is er een helpdesk waar je terecht kan met al je vragen en een overzicht van andere bureaus en organisaties die helpen bij arbeidstoeleiding van mensen met een beperking. Deelname aan projecten is gratis en iedereen kan een beroep doen op Incluvisie.
Website Incluvisie

ImPower

ImPower begeleidt werkzoekenden naar een baan of opleiding met behulp van ervaringsdeskundige coaches. ImPower is actief in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.
Website ImPower

Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag organiseert Meet&Greets tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking. Daarnaast hebben ze ook een PowerPunt waar je vragen kan stellen over werk en participatie.
Website Onbeperkt aan de Slag

Make IT Work

Make IT Work zorgt voor omscholing van mensen met en zonder beperking naar een IT-beroep met baangarantie. Voor mensen met een visuele beperking loopt er een apart omscholingsproject, VIP-IT, in samenwerking met het Bartiméusfonds.
Website Make IT Work
Website VIP-IT

Studeren en Werken op Maat

Stichting Studeren en Werken op Maat begeleidt jongeren met een beperking naar een baan die aansluit bij hun kwaliteiten en talenten.
Website Studeren en Werken op Maat

 

Moet jouw organisatie ook worden genoemd?
Zet jouw organisatie zich ook in voor betere kansen op werk voor mensen met een beperking? Stuur dan een mail naar d.toebes@iederin.nl. Dan nemen wij je op in dit rijtje.

Deel dit bericht

Meer nieuws over