Mijn zoon heeft een  beperking. Vorig jaar heeft hij met veel moeite een mbo-opleiding op niveau 2 gehaald. Mijn zoon houdt erg van leren en heeft zich aangemeld voor een volgende mbo-opleiding. Uit een test die door de school is afgenomen, blijkt dat mijn zoon te veel ondersteuning nodig heeft om het diploma te kunnen halen. Daarom wordt hij niet toegelaten. Mag mijn zoon zomaar voor de opleiding worden afgewezen? 
decoratief

Toelatingsrecht

In het mbo geldt sinds 1 augustus 2017 het toelatingsrecht. Het toelatingsrecht in het mbo betekent dat je de opleiding kunt kiezen die je graag wil. Ondanks dit toelatingsrecht mag een mbo-school in sommige gevallen een student weigeren. Maar daar moet de school wel een hele goede reden voor aangeven. Op de website MBOstart.nl staat om welke redenen een mbo-opleiding een student mag weigeren.

 Wat doe je als een mbo-school je weigert?

Heb je je aangemeld voor een opleiding, maar weigert de school je in te schrijven? Vraag dan of ze dat schriftelijk bevestigen. Dus zorg dat je een brief of een e-mail krijgt waarin de school zegt dat je niet mag beginnen met de opleiding en waarom. Dan kan je namelijk bezwaar maken tegen deze beslissing.

 

Ook een probleem of vraag?

Stuit je op problemen die te maken hebben met je beperking of chronische ziekte? Neem contact op met het Meldpunt van Ieder(in). De medewerkers van het meldpunt helpen je graag met goede informatie of een goede doorverwijzing.

Let op: het Meldpunt van Ieder(in) kan niet actief ondersteunen bij het vinden van een individuele oplossing.

Bel 085 – 400 70 22 of mail naar meldpunt@iederin.nl

maandag: gesloten
dinsdag t/m donderdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
vrijdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

Deel dit bericht