Solliciteert u naar een nieuwe functie? Dan kan het gebeuren dat u medisch wordt gekeurd. Maar let op: zomaar keuren mag niet. Daar zijn strenge regels voor. Heeft u een beperking, bent u chronisch ziek of langdurig ziek geweest en gaat u solliciteren? Bereid u dan goed voor. De Commissie Klachten Aanstellingskeuring kan u daarbij helpen.

Heeft u vragen of problemen met een medische keuring bij een sollicitatie (een aanstellingskeuring) dan kunt u voor antwoord en advies terecht bij de Commissie Klachten Aanstellingskeuringen (CKA) van de Sociaal-Economische Raad (SER). De CKA is speciaal in het leven geroepen om voorlichting over aanstellingskeuringen te geven en problemen met een aanstellingskeuring op te lossen.

Website en filmpje

De meeste informatie over aanstellingskeuringen is te vinden op de website www.aanstellingskeuringen.nl. Op de homepage vindt u rechts onderin de video, Nieuwe baan? Zomaar keuren mag niet.

Klacht

Ook kunt bij de CKA een klacht indienen. Dat kan gratis. Het uiteindelijke oordeel van de CKA is niet bindend. Echter, mocht het oordeel niet worden opgevolgd, dan kunt bij een eventuele rechtszaak het oordeel wel gebruiken.
Klik hier om uw klacht in te dienen.

Meer nieuws voor Leden
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over