Wel of niet vertellen over je beperking tijdens een sollicitatiegesprek? Mijn droomstage is een vacature van 32 uur per week, maar dit haal ik niet mijn energietekort: wat nu? Dit zijn voorbeelden van vragen waar studenten met een beperking tegen aan kunnen lopen als het gaat om stages en werk. Ieder(in), JongPIT, ECIO, LSVb en ISO organiseren op 26 mei een meedenksessie om beter in beeld te krijgen wat er speelt bij de overgang onderwijs naar arbeidsmarkt. Wat zijn de ervaringen en wat kan er verbeterd worden?

De stap van studeren naar werken

Tijdens deze meedenksessie gaan we in gesprek over de stap van studeren naar werken. Je krijgt de mogelijkheid om ervaringen en tips uit te wisselen met andere studenten én jonge professionals met een beperking. De opbrengst van deze sessie bundelen we in een infographic, bedoeld voor onderwijsprofessionals en arbeidsmarktpartijen. Op die manier kun jij meepraten over hoe stages en een overstap naar de arbeidsmarkt wat jou betreft eruit zouden moeten zien.

Voor wie bedoeld?

Wij focussen ons in de bijeenkomst op studenten die een opleiding volgen in het hoger onderwijs: dus aan de hogeschool of universiteit. Jongeren die net zijn afgestudeerd en op zoek zijn naar werk of net de overstap hebben gemaakt zijn ook welkom!

Programma

• 19:00 – 19:10 Welkom en voorstelronde
• 19:10 – 19:30 Presentatie ECIO over hulpaanbod inclusieve stages & overstap werk en inventarisatie belangrijkste knelpunten
• 19:30 – 20:20 Ervaringen delen in subsessies (in gesprek met alumni, tips en ervaringen profileren en solliciteren) en pauze
• 20:20 – 20:30 Plenaire afsluiting

Meer informatie

Meer informatie? Kijk dan op de website van ECIO.
Wil je je aanmelden? Dat kan via dit registratieformulier van ECIO.

Toegankelijkheidswensen zoals een (schrijf)tolk kun je doorgeven aan Lydia Vlagsma: l.vlagsma@iederin.nl

Deel dit bericht

Meer nieuws over