Hebt u een chronische ziekte of beperking en wilt u meedoen in een pilot die kan uitmonden in een dienstverband? Meld u dan aan als ervaringsdeskundige online begeleider bij het zogenaamde E-health project Selfmanagement UK. Dit zelfregieprogramma wordt nu geïntroduceerd in Nederland. Ieder(in) werkt in deze pilot samen met een aantal partijen, waaronder Nivel en Mecadamy. Mecadamy voert het programma uit.

Aan het werk blijven met een chronische ziekte of beperking vraagt nogal wat van mensen met een beperking of chronische ziekte. Het is een uitdaging om de balans te blijven vinden tussen werk en privé. Ook wilt u misschien wel voldoen aan de verwachtingen van uw werkgever én daarbij uw eigen grenzen bewaken.

Hierover praten met uw werkgever is vaak niet eenvoudig en kan stressvol zijn. Zijn alle inspanningen en moeite het wel waard of kunt u zich misschien beter ziek melden? Soms overheerst het gevoel dat u de grip kwijtraakt. Dan zou u wellicht een beetje hulp willen hebben om die grip weer terug te krijgen. Maar u wilt wel zelf kunnen bepalen hoe die hulp eruitziet en de regie blijven houden. Bijvoorbeeld door te sparren met lotgenoten, omdat die precies weten hoe u zich voelt.

E-health project Selfmanagement UK

Dit kan met het E-health project Selfmanagement UK. Het programma is een succesvol zelfregieprogramma dat in Engeland is ontwikkeld en wetenschappelijk onderbouwd. Met inzet van ervaringsdeskundigheid levert het programma een grote bijdrage aan het behoud van werk van mensen met een beperking of chronisch ziekte. Ook hoger opgeleiden hebben hier veel baat bij. Bovendien kunnen met het programma betaalde banen worden gecreëerd als ervaringsdeskundige online begeleiders.

Werkzaamheden online begeleider

  • U hebt als ervaringsdeskundige ervaren dat zelfregie vooruitgang biedt. Deze ervaring brengt u over op anderen. Ook biedt u hen handvatten om, net zoals als het u gelukt is, de regie over hun werksituatie in eigen hand te nemen.
  • U begeleidt vanuit huis online 7 weken lang een groep die in een community bij elkaar komt. Gedurende vijf tot zes dagen in de week reageert u één tot twee uur per dag op vragen en opmerkingen van de deelnemers van het programma.
  • U bewaakt de sfeer en het proces en houdt in de gaten of alle deelnemers nog meedoen. Het tijdstip waarop u dagelijks inlogt, kunt u zelf flexibel inplannen. Om online begeleider te worden, doet u eerst zelf vijf weken als deelnemer mee in het programma.

Wat u nodig hebt om een goede online begeleider te zijn

  • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden
  • Een praktische en ondersteunende instelling
  • De bereidheid om uw eigen ervaringen te delen
  • In staat zijn te werken met een computer, want u hebt alleen online contact met deelnemers
  • U bent in staat om online een prettige sfeer te creëren
  • Ervaringsdeskundige: u hebt inmiddels weer de mogelijkheid gevonden om betaald of vrijwilligerswerk gedurende langere tijd aantoonbaar onderdeel van uw leven te laten zijn.

Interesse?

U kunt zich aanmelden tot 5 maart. In maart vinden de intake- en sollicitatiegesprekken plaats en vanaf 23 maart volgt u zelf als deelnemer het online programma. Vanaf 20 april starten de werkzaamheden voor de eerste (betaalde) online begeleiders.

Niet voor iedereen plaats

Er is niet direct voor iedereen die zich aanmeldt een mogelijkheid om online begeleider te worden. Voor hen die na het programma geschikt blijken te zijn voor de betaalde functie van online begeleider, maar die nog niet geplaatst kunnen worden, is er de mogelijkheid na de zomer te starten met een volgende groep.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Roos Hoelen via info@delftalent.nl

Terug naar home

Deel dit bericht

Meer nieuws over