Op 22 november zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om te volgen of mensen met een beperking of chronische ziekte goed aan de verkiezingen kunnen meedoen, heeft Ieder(in) een meldpunt geopend. Bij dit Meldpunt onbeperkt stemmen kan je zowel positieve als negatieve ervaringen melden.

Alles wat bij toegankelijk stemmen komt kijken, kan je bij het meldpunt kwijt. Je melding hoeft dus niet per se te gaan over de toegankelijkheid van het stembureau of stembiljet. Het kan ook gaan over de bejegening op het stembureau. Of bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de partijprogramma’s van politieke partijen.

Melden kan tot en met 29 november

Je ervaring met stemmen kan je melden via deze digitale vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst kost hoogstens 5 minuten.

Telefonisch melden kan ook, via 085 – 400 70 22.

BES-eilanden

Ook op Bonaire, St Eustatius en Saba – het Caribisch deel van Nederland – kunnen mensen stemmen voor de Tweede Kamer. En ook daar kunnen ze via ons meldpunt doorgeven hoe het met de toegankelijkheid was gesteld.

Ondersteuning lobby

Het meldpunt is belangrijk, omdat stemmen een grondrecht is dat voor iedereen moet gelden. Ieder(in) heeft meerdere lobbytrajecten lopen om de toegankelijkheid van het stemproces te verbeteren. De meldingen dienen ter ondersteuning van deze lobby.

Meld jouw ervaringen

Deel dit bericht

Meer nieuws over