Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen. Ieder(in) opent rond die tijd weer een meldpunt om te volgen of mensen met een beperking goed aan de verkiezingen kunnen meedoen. Bij dit meldpunt kan je zowel positieve als negatieve ervaringen melden.
Illustratief: Een rood potlood kleurt een vakje in. Hier staat een smiley naast.

Alles wat bij toegankelijk stemmen komt kijken, kan je bij het meldpunt kwijt. Je melding hoeft dus niet per se te gaan over de toegankelijkheid van het stembureau of stembiljet. Het kan ook gaan over de bejegening op het stembureau. Of bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de partijprogramma’s van politieke partijen.

Vanaf 8 maart open

Het meldpunt gaat een week voor de verkiezingen van start en sluit een week na de verkiezingen. Meldingen kunnen vanaf 8 maart gedaan worden via de website van Ieder(in). Telefonisch melden kan ook, via 085 – 400 70 22.

Ondersteuning lobby

Ieder(in) vindt het meldpunt belangrijk, omdat stemmen een grondrecht is dat voor iedereen moet gelden. Daar komt bij dat Ieder(in) meerdere lobbytrajecten heeft lopen om de toegankelijkheid van het stemproces te verbeteren. De meldingen dienen dan ook ter ondersteuning van onze lobby.

Deel dit bericht