DIT MELDPUNT IS INMIDDELS GESLOTEN - Het College voor de Rechten van de Mens opent vanaf 10 maart opnieuw het meldpunt Onbeperkt Stemmen. Dit keer voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Mensen met een beperking kunnen bij dit meldpunt terecht om hun ervaringen te delen rondom de toegankelijkheid van de verkiezingen.

Delen ervaringen toegankelijkheid

Alle ervaringen, zowel positief als negatief, en ook suggesties voor verbeteringen over de toegankelijkheid rond deze verkiezingen worden verzameld. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om ervaringen met het betreden van een stemlokaal of het invullen van het stemformulier. Ook ervaring met het voorbereiden op het stemmen, de informatie op de website van de gemeente en de Rijksoverheid kan gedeeld worden. In deze coronaperiode gelden andere voorwaarden en ook ervaringen met de gezondheidsmaatregelen kunnen daarom bij het meldpunt gedeeld worden. Het meldpunt ontvangt graag zowel positieve als negatieve ervaringen. Meldingen kunnen anoniem worden ingediend.

Bereikbaarheid meldpunt Onbeperkt Stemmen

Het meldpunt is van woensdag 10 maart tot en met woensdag 24 maart geopend. Mensen met een beperking kunnen via mensenrechten.nl/stemmen hun ervaringen delen. Voor mensen met een auditieve beperking is er de mogelijkheid om te bellen met een Teletolk.

Melden voor verbetering

Het College brengt verslag uit over de meldingen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, de Kiesraad en de gemeenten. Zodat bij volgende verkiezingen verbeterpunten worden meegenomen.

Meer weten over het meldpunt Onbeperkt Stemmen? Neem voor meer informatie contact op met het College via info@mensenrechten.nl of 030 888 38 88.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws over