Jongeman in rolstoel

Het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid is er onder meer voor organisaties en gemeenten die het VN-verdrag Handicap goed willen uitvoeren en daarvoor actief op zoek zijn naar ervaringsdeskundigen. Het adviespunt helpt deze organisaties heel graag op weg, want het VN-verdrag Handicap kun je alleen maar goed uitvoeren als je ervaringsdeskundigen betrekt.

Een vraag die het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid regelmatig krijgt is: kunt u ons in contact brengen met ervaringsdeskundigen? Wij hebben geen bestand van ervaringsdeskundigen, maar om organisaties zo goed mogelijk te helpen, heeft het adviespunt een doorverwijslijst van organisaties die zelf veel ervaringsdeskundigheid in huis hebben: de Sociale kaart van het Adviespunt Ervaringsdeskundigheid.

Ook krijgen we vragen van mensen met een beperking of chronische ziekte die graag willen weten hoe ze zich in kunnen zetten als ervaringsdeskundige, hoe pak je dat aan en wat heb je daarvoor nodig?

Het Adviespunt is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 085-400 04 60

  • Maandag t/m donderdag: 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

Je kunt ook mailen naar advies@iederin.nl.

Meer over het inzetten van ervaringsdeskundigheid en het goed uitvoeren van het VN-verdrag Handicap lees je op de website Niets Over Ons Zonder Ons

 

Terug naar startpagina Meldpunt