De impact van de coronacrisis is groot, zeker voor mensen met een kwetsbare gezondheid en een verhoogd risico voor het virus. Ouderen, mensen met beperkingen, hun naasten én hun zorgverleners hebben behoefte aan begrijpelijke en toegankelijke informatie over de gevolgen van corona in het persoonlijke leven. Er is veel informatie, maar dat kan lastig vindbaar zijn of moeilijk te begrijpen. Met de start van het online informatiepunt Leven in coronatijd bundelen het ministerie van VWS, Ieder(in) en Vilans kennis en informatie voor cliënten, naasten en zorgprofessionals.

Ga hier direct naar het informatiepunt Leven in coronatijd op Vilans.nl

Het ministerie van VWS wil dat mensen bruikbare en betrouwbare informatie kunnen vinden over de gevolgen van de coronacrisis. Het ministerie heeft daarom Vilans en verschillende cliëntenorganisaties gevraagd samen een informatiepunt in te richten. Vilans heeft als landelijke kennisorganisatie van de langdurige zorg een groot netwerk van mensen uit de risicogroepen en hun organisaties. Hierdoor kan Vilans een brug slaan tussen de beschikbare informatie en de mensen die vragen hebben over het leven in coronatijd. Het nieuwe online informatiepunt op Vilans.nl helpt mensen uit risicogroepen antwoorden te vinden op hun vragen.

Zorgen om de eigen situatie

Veel mensen maken zich zorgen over hun eigen situatie. En het is lastig om betrouwbare antwoorden te vinden op de vragen waarmee ze rondlopen. Heb ik extra beschermingsmateriaal nodig als de thuiszorg of hulp geen 1,5 meter afstand kan houden? Is het voor mij wel veilig om naar mijn arts te gaan? Ik loop meer risico op corona; kan ik dan wel de thuiszorg ontvangen? Antwoord op deze en andere vragen vind je bij het informatiepunt Leven in coronatijd op Vilans.nl.

Meldpunt Ieder(in) open voor vragen over corona

Heb je een vraag over corona en kun je op Vilans.nl het antwoord niet vinden, neem dan contact op met ons Meldpunt. Onze medewerkers helpen je graag verder op weg. Vragen over corona die bij het Meldpunt van Ieder(in) binnenkomen, geven wij door aan Vilans en worden – samen met de antwoorden – opgenomen in het informatiepunt Leven in coronatijd. Op deze manier wordt het informatiepunt Leven in coronatijd de komende tijd verder uitgebreid en  kan het doorgroeien tot een waardevolle online informatiebron.

Bereikbaarheid Meldpunt Ieder(in)

Ga hier naar het Informatiepunt Leven in coronatijd

Deel dit bericht

Meer nieuws over