Deze week is het nieuwe digitale platform www.onbeperktindepolitiek.nl live gegaan. Op deze digitale ontmoetingsplaats kunnen mensen met een beperking die actief willen worden in de politiek of dat al zijn, met elkaar in gesprek gaan, vragen stellen, informatie delen en elkaar helpen. En er zo samen voor zorgen dat meer mensen met een beperking kiezen voor de politiek. Dus, heb jij de ambitie om iets te gaan doen in de politiek of doe je dat al, meld je dan aan op het platform.
decoratief

Informatie, inspiratie en nog veel meer op één plek

Het platform onbeperktindepolitiek.nl is dus speciaal bedoeld voor mensen met een beperking die actief willen worden in de politiek. Er is veel informatie hierover op het platform te vinden. Daarnaast kunnen organisaties er informatie achterlaten over nuttige cursussen, evenementen en andere relevante zaken. Mensen met een beperking die zelf al politiek actief zijn, kunnen er handige tips posten en politieke partijen vinden er inspiratie om bijvoorbeeld meer mensen met een beperking te betrekken bij hun partij.

Mensen met beperking ondervertegenwoordigd in politiek

Mensen met een beperking lopen regelmatig letterlijk en figuurlijke tegen drempels aan als ze proberen actief te worden in de politiek. Onder andere daardoor zijn zij op dit moment fors ondervertegenwoordigd onder onze volksvertegenwoordigers. Slechts 0,5 procent van hen heeft een beperking, terwijl dat voor 10 tot 15 procent van de Nederlandse bevolking geldt. Ook Ieder(in) vindt dat dit beter moet en zet zich daarom ook in om hier verandering in te brengen.

Samen zorgen voor verbetering

Door op dit nieuwe platform met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen, informatie te delen en anderen te helpen, kunnen we er samen voor zorgen dat meer mensen met een beperking kiezen voor de politiek. Het is voor de democratie belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich vertegenwoordigd voelt.

Het platform is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Deel dit bericht

Meer nieuws over