Met de app fuelService kunnen bestuurders met een beperking eenvoudig hulp regelen bij het tanken., fuelService is simpel in gebruik, zowel voor bestuurders als voor tankstations, zegt Corinne Jeanmaire, initiatiefneemster van fuelService in Nederland en zelf rolstoelgebruiker.

fuelService is bedacht door bestuurders die niet meer met hun gehandicaptenkaart wilden zwaaien of claxonneren in de hoop hulp te krijgen bij het tanken., Om te voorkomen dat je voor niets rijdt, kun je met de app vooraf checken welk benzinestation je kan helpen. Daarnaast kun je bij aankomst melden bij welke pomp je geholpen wilt worden.

250 Nederlandse Shell-stations

fuelService ging eerder dit jaar van start in het Verenigd Koningrijk. Inmiddels zijn daar al 2.000 tankstations aangesloten (Shell, Sainsbury’s, BP, Texaco, Jet). Shell heeft zich als eerste Nederlands energiebedrijf aan de app verbonden. Op dit moment zijn 250 tankstations in de app te vinden.

Oproep andere benzinemerken

Otwin van Dijk, oud-Tweede-Kamerlid en voorzitter van Stichting Keurmerk voor Toegankelijkheid over de nieuwe app, fuelService draagt op een slimme en praktische manier bij aan de oplossing van een van de grootste uitdagingen voor gehandicapte autobestuurders. We roepen andere oliemaatschappijen op zich bij dit initiatief aan te sluiten. Toegankelijkheid moet de norm worden, ook bij tankstations!. Ieder(in) sluit zich bij deze oproep aan.

Gratis

De app is gratis. Informatie en korte video over fuelService op de website van Shell. Klik hier.
Zie ook de website van fuelService.
Download de app hier (IOS, Android, Windows).

Meer over Toegankelijkheid (u gaat naar Thema’s)
Meer over Vervoer (u gaat naar Thema’s)
Terug naar Home

Deel dit bericht

Meer nieuws over