Gebruiker Centraal en Digitoegankelijk komen in een coproductie met een nieuwe podcastserie over het onderwerp digitale toegankelijkheid. Wil jij met digitale toegankelijkheid aan de slag voor jouw organisatie? Zit je al midden in het proces of moet je nog mensen overtuigen om er aandacht aan te geven? Beluister dan deze serie die heel veel informatie en concrete handvatten geeft. En waarmee je het onderwerp direct kunt aanpakken en verbeteren in en voor jouw organisatie.

Grote meerderheid overheidswebsites niet digitaal toegankelijk

In de eerste aflevering komen Claartje Sadée, beleidsmedewerker Digitale Toegankelijkheid bij Ieder(in) en ervaringsdeskundigen Jarno Geering van de LFB Landelijk, Amany Shalha van de Oogvereniging en Nathaniel Hitzerd van Superbrains aan het woord. Zij vertellen onder meer dat het slecht gesteld is met de digitale toegankelijkheid bij de overheid. Zo is 96 procent van alle overheidswebsites niet goed toegankelijk. De gasten in deze eerste podcast vertellen wat dit betekent voor de dienstverlening van de overheid en voor wie digitale toegankelijkheid eigenlijk belangrijk is en waar zij tegenaanlopen in het gebruik van niet toegankelijke websites.

Specialisten, ervaringsdeskundigen én een bonusaflevering

Gastheer van de serie podcasts Randy Semeleer, praat met verschillende specialisten over de achtergrond en de toekomst van digitale toegankelijkheid. Ervaringsdeskundigen vertellen waar zij tegenaan lopen als een website of app niet toegankelijk is en ook de ‘kwestie pdf’ komt voorbij. En in de bonusaflevering spreekt Randy met Derek Featherstone, een internationaal bekende spreker op het gebied van inclusief ontwerp.

Wil je meer weten of de afleveringen uit deze serie meteen beluisteren, kijk of luister dan verder op de website van Gebruiker Centraal/Podcast.

Deel dit bericht