Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
In de dagbesteding

15 juli 2018

Jonggehandicapten onder de armoedegrens

Duizenden jonggehandicapten mogelijk onder armoedegrens door verlaging uitkering. Dit is de kop van een artikel dat afgelopen weekend bij de Volkskrant verscheen. Wat is er aan de hand?

Landelijk nieuws

Jongen met verstandelijke beperking helpt mee de tuin te begieten
13 aug 2018

Door de verkiezingen en de lange formatie leek de landelijke politieke besluitvorming in 2017 stil te vallen. Toch was de Haage lobby van Ieder(in) in 2017 intensief en gevarieerd. Hierover en nog meer leest u in het jaarverslag.

Jongen in rolstoel in bus
19 jul 2018

Verschillende fracties in de Tweede Kamer hebben opnieuw de toegankelijkheid van buurtbussen aan de orde gesteld. Ze leggen zich er niet bij neer dat dit alleen een zaak zou zijn van gemeenten of provincies.

Lokaal nieuws

Foto van het Waddenbelevingspunt
08 aug 2018

Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is een plek waar iedereen moet kunnen genieten van de mooie Wadden. De uitkijktoren met loopbrug werd in mei geopend. Lokale partijen doen met het VN-verdrag Handicap in de hand een beroep op de gemeente om het belevingspunt toegankelijk te maken.

Vrouw met scootmobiel op drukke straat
09 jul 2018

Gemeenten moeten aan de slag met de omgevingsvisie. Voor lokale belangenbehartigers is dit een mooie kans om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid een plek krijgt in de gemeentelijke omgevingsvisie. Dit informatieblad bevat tips en achtergrondinformatie.