Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
nieuws

08 mei 2019

Resultaten banenafspraak op papier mooier dan in werkelijkheid

De cijfers uit de vierde kwartaalrapportage van het UWV laten zien dat de doelstelling van de banenafspraak voor 2018 ruimschoots wordt gehaald. Dit klinkt als goed nieuws, maar deze cijfers laten ook zien dat de banenafspraak slechts een klein deel van de mensen met een beperking helpt.

Landelijk nieuws

Jongen in rolstoel bij zijn bed_bij spiegel
20 mei 2019

Het doel van de Wmo is meer maatwerk en betere zorg voor de burger. Maar werkt de wet wel? Het radioprogramma Argos onderzocht het, samen met platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, dagblad Trouw en weekblad de Groene Amsterdammer.

rood potlood
17 mei 2019

Het College voor de Rechten van de Mens ontving 188 meldingen na de verkiezingen in maart. Het grootste deel van de meldingen was negatief, maar opvallend was ook het aantal positieve geluiden: ruim één op de tien was uitsluitend positief over de toegankelijkheid van de verkiezingen.

Lokaal nieuws

man in rolstoel bij toilet
10 mei 2019

De gemeenteraden van Amsterdam en Utrecht hebben deze week unaniem besloten dat er om de 500 meter een toilet moet komen in hun binnensteden en op andere drukke plekken in de stad.

Logo Platform Gehandicapten Westland
01 apr 2019

Ieder(in) feliciteert Platform Gehandicapten Westland met het winnen van de Vrijwilligersprijs 2018. De jury roemt het bestuur van Platform Gehandicapten Westland, en in het bijzonder voorzitter Annemiek Koremans, om haar tomeloze, enthousiaste en veelzijdige inzet.