Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
mannen in dagbesteding

09 februari 2017

Meer invloed voor ouders bij passend onderwijs

Eind vorig jaar stemde de Tweede Kamer al in met een wetswijziging die bepaalt dat de school altijd in samenspraak met ouders moet vaststellen welke zorg en ondersteuning een leerling krijgt. Afgelopen week stemde ook de Eerste Kamer in met deze wijziging. Hiermee is meer inspraak voor ouders bij passend onderwijs een feit.

Landelijk nieuws

Een jongen kijkt vanuit een busje naar zijn rolstoel, terwijl een vrouw tegen de auto leunt
15 feb 2017

Het vervoer voor mensen met een beperking of chronische aandoening is nog niet goed geregeld in Nederland. Met een nieuw aanbestedingsmodel wordt de kwaliteit verbeterd en krijgen reizigers veel inspraak. Het is een flinke stap in de goede richting.

Iemand in rolstoel op een paadje
13 feb 2017

Als mensen verhuizen naar een andere gemeente komen ze in grote problemen. Hulpmiddelen, zorg en ondersteuning moeten ze inleveren en opnieuw aanvragen. ’Schaamtevol. Dit is met één goede afspraak op te lossen’, zegt Illya Soffer in tv-programma Kassa.

Lokaal nieuws

02 feb 2017

De Vereniging Nederland Gemeenten publiceerde deze week de Handreiking Onafhankelijke Cliëntondersteuning. Dit is een belangrijk onderdeel van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo).

26 jan 2017

Hulp uit de Wet langdurige zorg (Wlz) past niet altijd bij wat mensen nodig hebben. De zoektocht naar passende zorg en ondersteuning is ingewikkeld en levert niet altijd de juiste zorg op. In Rotterdam pakken ze het anders aan.