Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
nieuws

06 december 2018

Samenwerking Onderwijs, Zorg en Jeugd krijgt vorm

Vandaag verscheen het rapport ‘Mét andere ogen’ van René Peeters, kwartiermaker Onderwijs, Zorg en Jeugd. In het rapport staan zeven adviezen voor verbetering van de samenwerking tussen onderwijs en zorg. Ook ouders vanuit de achterban van Ieder(in) hebben met de kwartiermaker meegedacht en hun ervaringen gedeeld.

Landelijk nieuws

Voorzittershamer met juridische weegschaal
13 dec 2018

Het Juridisch Steunpunt van Ieder(in) moet sluiten. Het is vanuit onze subsidie niet langer toegestaan om mensen rechtstreeks te helpen met juridisch advies en ondersteuning. Het werk van het steunpunt wordt komende maanden afgebouwd. Ieder(in) is niet blij met de noodgedwongen sluiting. Er gaat immers een belangrijke hulpbron voor mensen met een beperking of chronische ziekte verloren. We hebben naarstig gezocht naar andere mogelijkheden voor deze vorm van juridische dienstverlening. Dat is nog niet gelukt.

Meisje aan het werk met technische dingen bezig zoals snoeren en draden
12 dec 2018

Staatssecretaris Van Ark (SZW) presenteerde een wetsvoorstel om Wajong te vereenvoudigen en verbeteren. Op de voorgenomen wijziging van de wet kan gereageerd worden via een internetconsultatie. Ook Ieder(in) diende een reactie in. U downloadt deze onderaan de pagina.

Lokaal nieuws

Geldflappen
10 dec 2018

Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat betekent een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Ieder(in) krijgt veel vragen over het Wmo-abonnementstarief, daarom zetten we de meest gestelde vragen op een rij.

Centrum van Breda
05 dec 2018

Breda heeft de Access City Award gewonnen. Dit is de Europese prijs voor de stad die het meeste doet voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.