Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
mannen in dagbesteding

14 februari 2018

Mensen met een beperking betalen hoge prijs voor liefde

Zitten regels jouw liefdesleven in de weg? Die oproep plaatsten we onlangs op Facebook. We kregen enkele tientallen reacties waaruit blijkt dat samenwonen, trouwen en kinderen krijgen voor mensen met een beperking extra lastig is.

Landelijk nieuws

Portemonnee, geldstukken en rekenmachine
22 feb 2018

Leven met een beperking brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel terugkrijgen via de belasting. De website Meerkosten.nl legt uit hoe u dat doet. Deze informatie is niet meer verkrijgbaar in een brochure. Wel kunt u de belangrijkste tips nalezen in een artikel.

vrouw in rolstoel
21 feb 2018

Bij nieuwe woningen is een tuin of balkon verplicht. Behalve bij woningen die bedoeld zijn voor mensen die zorg nodig hebben, staat in het Bouwbesluit. Zo’n uitzondering is in strijd met het VN-verdrag Handicap.

Lokaal nieuws

jongen buiten in park
06 feb 2018

Het woonadres van kinderen of jongeren bepaalt welke gemeente de jeugdhulp betaalt. Ook als hulp in een ander gemeente wordt geleverd. Een voorgenomen wetswijziging van de Jeugdwet regelt dit woonplaatsbeginsel. De wijziging, die begin volgend jaar moet ingaan, kan gevolgen hebben voor de omvang en kwaliteit van de geboden jeugdhulp. Ieder(in) ziet voordelen maar ook risico’s.

Vrouw in gesprek met hulpverlener
22 jan 2018

De toegang tot zorg en ondersteuning via de gemeente verloopt voor veel mensen moeizaam. En als mensen ondersteuning krijgen, is die lang niet altijd passend. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van drie koepelorganisaties.