Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
nieuws

20 maart 2019

Tweede Kamer wil duidelijkheid over Facultatief Protocol

De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen van GroenLinks en PvdA waarin de regering verzocht wordt om vóór de zomer te komen met een standpunt over het zogenaamde Facultatief Protocol van het VN-verdrag Handicap en twee andere mensenrechtenverdragen. Deze aanvullende verklaring bij het verdrag maakt het mogelijk om rechtstreeks een klacht in te dienen bij het VN-Comité in Genève als het VN-verdrag Handicap niet wordt nageleefd.

Landelijk nieuws

Ondertekening in de gemeente Woerden
21 mrt 2019

Met de ratificatie van het VN-verdrag Handicap in 2016 moeten gemeenten actief uitvoering geven aan dit Verdrag. En we zien dat steeds meer dat gemeenten dat ook echt doen. Deze beweging naar een steeds inclusiever Nederland willen we zichtbaar maken.

Letters Stemmen met rood potlood
20 mrt 2019

Vandaag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. Kunt u zonder belemmeringen stemmen? Is uw stembureau goed toegankelijk? U kunt uw ervaring kwijt bij Meldpunt Onbeperkt Stemmen, https://www.mensenrechten.nl/nl/meldpunt-onbeperkt-stemmen van het College voor de Rechten van de Mens.

Lokaal nieuws

Foto Illya Soffer
14 feb 2019

Illya Soffer, directeur van Ieder(in), bezocht vorig jaar met een aantal zorgbestuurders onze Zuiderburen om kennis te maken met het zorgsysteem aldaar. Vlaanderen heeft één toegang tot zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking, genaamd: het breed onthaal.

14 feb 2019

Onafhankelijke cliëntondersteuning helpt mensen gratis en laagdrempelig bij het vinden en regelen van (levensbrede) zorg en ondersteuning. MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland brengen in beeld wat het is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan.