Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder
mannen in dagbesteding

01 december 2017

Minder uitkering en veel te weinig werk

De overheid wil meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Om dit te bereiken wordt een tweesporenbeleid gevoerd. Enerzijds spraken overheid en bedrijfsleven af extra arbeidsplaatsen te creƫren voor met mensen met een beperking: de banenafspraak. Anderzijds worden de uitkeringen verlaagd, om mensen met een arbeidsbeperking te prikkelen aan het werk te gaan. Maar wat blijkt? Voor veel mensen met een arbeidsbeperking loont het niet om te gaan werken. Bovendien zijn er veel te weinig banen, mede omdat de overheid fors achterloopt met het realiseren van de banenafspraak.

Landelijk nieuws

meisje in rolstoel met begeleider
06 dec 2017

Het doel van de hervorming was zorg dichtbij, op maat en gericht op meedoen. Die belofte wordt te weinig waargemaakt, schrijft Ieder(in) in een brief aan de Tweede Kamer.

Bouwvakker aan het stenen metselen
05 dec 2017

Vandaag vindt in Den Haag een rondetafelgesprek plaats over de bouwopgave de komende jaren. Illya Soffer, directeur van Ieder(in), wil dat duurzaam bouwen wordt gecombineerd met toegankelijk bouwen.

Lokaal nieuws

Jan Troost
07 dec 2017

Jan Troost is initiatiefnemer en organisator van Gelijk is Gelijk, een congres over de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Met een positieve gevoel kijkt hij terug op het congres.

rood potlood
05 dec 2017

Wat kun je als belangenbehartiger doen om een coalitieakkoord te krijgen dat de participatie van mensen met een beperking optimaal bevordert?