Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

16 okt 2013

Oproep aan minister Blok: creëer meer geschikte woningen voor mensen met een beperking

Platform VG en de CG-Raad roepen minister Blok voor Wonen en Rijksdienst op om zo spoedig mogelijk met een plan te komen om het aantal geschikte woningen voor mensen met een beperking uit te breiden. Dit schrijven de beide organisaties in een brief aan de Vaste Kamercommissie Wonen en Rijksdienst. Platform VG en CG-Raad vinden dat de minister voldoende tijd heeft genomen voor onderzoek en monitoring  en dat regie vanuit de overheid nu noodzakelijk is.

In de brief spreken de beide organisaties hun zorgen uit over het tekort aan geschikte woningen voor mensen met een beperking. Jaarlijks moeten er 40.000 geschikte woningen extra bijkomen om aan de vraag te voldoen. En de plannen om minder mensen in een instelling te laten wonen (extramuraliseren), zullen de vraag naar woningen die geschikt zijn voor zorg nog verder versterken.

Actieplan Wonen en Zorg
In het AO heeft Kamerlid Monasch (PvdA) inmiddels zelf een voorstel gedaan voor een actieplan Wonen met zorg  en Kamerlid Klein van 50PLUS heeft een motie aangekondigd.


Na het herfstreces zal de Tweede Kamer verder debatteren over dit onderwerp.