Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

12 feb 2014

Stem jij ook? Voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Het project Stem jij ook? brengt lokale politiek en mensen met een licht verstandelijke beperking dichter bij elkaar. Het project heeft verschillende voorlichtingsmaterialen ontwikkeld waarmee platforms, MEE-organisaties en instellingen zelf voorlichting, workshops en debatten kunnen organiseren voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Op 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Iedere Nederlander boven de 18 jaar mag stemmen. Ruim 10% van hen heeft een licht verstandelijke beperking of is moeilijk lerend. Ieder(In), MEE Nederland en ProDemos brengen met het initiatief Stem jij ook? de lokale politiek en mensen met een licht verstandelijke beperking dichter bij elkaar.

Op de website Stem jij ook? is al het materiaal te vinden, waaronder informatie over workshops en een agenda met lokale kiezersdagen.

Meer begrip
Met de invoering van de nieuwe Wmo per 1 januari 2015, worden gemeenten verantwoordelijk voor een groot deel van de mensen met een licht verstandelijke beperking. De gemeenteraadsverkiezingen zijn een mooi moment om elkaar beter te leren kennen.

Mensen met een licht verstandelijke beperking worden voorgelicht over hoe de gemeenteraad werkt, waarom stemmen belangrijk is en hoe je kunt stemmen. Gemeentelijke politici leren over mensen met een licht verstandelijke beperking door met hen het gesprek te voeren en in discussie te gaan over voor hen belangrijke onderwerpen. In het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd.
 

Stem jij ook? is financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting SPZ, Fonds verstandelijk Gehandicapten, VGN en MEE Nederland

Voor meer informatie kijk op www.stemjijook.nu

Terug naar home