Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

07 apr 2014

Prikkelende ontmoetingen tijdens Prokkel 2014

Prokkelt u dit jaar ook (weer) mee? Van maandag 2 t/m zaterdag 7 juni is het de Prokkelweek. Voor wie het niet kent: een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met een verstandelijke beperking én zonder. Het draait daarbij om het meedoen in de samenleving. Ieder(in) ondersteunt Prokkel van harte en is sinds dit jaar ‘full member’ van stichting Prokkel.

Prokkels brengen nieuwe contacten en inzichten. Het is een laagdrempelige manier om samen te ervaren dat iedereen kan meedoen in de samenleving! Het hele jaar door natuurlijk. De Prokkelweek in juni wil daarvoor een inspiratiebron zijn. 

Toegankelijk en laagdrempelig
Overal in het land worden daarom in de eerste week van juni  Prokkels georganiseerd.  Grote en kleine; het kan een ontmoeting tussen twee mensen zijn, maar ook van een groep. Het kan van alles zijn: samen werken, schilderen, sporten, discussiëren, musiceren, plezier maken en genieten. En het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.
De diversiteit is juist een van de charmes van Prokkelen en maakt Prokkelen zo toegankelijk en laagdrempelig.

Prokkel is aanstekelijk
Prokkel bestaat zes jaar en is in die tijd uitgegroeid van een eendaags evenement  tot de Prokkelweek die het nu is. Steeds meer mensen omarmen Prokkel; particulieren, buurtgenoten, de plaatselijke voetbalvereniging, bedrijven en (zorg)organisaties. Het mooie is dat de groei er nog lang niet uit is.
Bezoek de website www.prokkel.nl als u meer wilt weten over Prokkel en als u inspirerende ideeën wilt opdoen. Om het organiseren van een Prokkel gemakkelijk te maken, staan op de website vele documenten die u daarbij kunt gebruiken.Bijvoorbeeld handleiding hoe je sponsors kunt aantrekken plus een voorbeeldbrief hiervoor;  een opzet voor een draaiboek, en vele inspirerende voorbeelden voor verschillende soorten activiteiten.

Bijzondere opening van een bijzondere week
De Prokkelweek opent maandag 2 juni met de beursgong van de A.E.X. (beurs Amsterdam). Hiermee geeft ook ons bedrijfsleven het signaal af dat mensen met een verstandelijke beperking erbij horen.De officiële handeling wordt dit jaar verricht door Cristel Poorntenaar,  directeur van de beursgenoteerde onderneming USG Restart.

Prokkelsterrenslag
Maandagmiddag vindt in het sportcentrum Olympos in Utrecht het feestelijke en sportieve evenement Prokkelsterrenslag plaats. Iedereen  - bedrijven, organisaties, scholen, gemeenten, particulieren enz. - kan zich opgeven en mee doen. De strijdende teams bestaan uit koppels van mensen met en zonder verstandelijke beperking, Ieder(in) doet ook mee met een team.
Meer over de Prokkelsterrenslag en hoe u ook met een team kunt meedoen leest u hier.

Nationale Prokkelstagedag
Voor het vierde jaar is de donderdag de officiële Nationale Prokkelstagedag. Dit betekent overigens niet dat er op andere dagen geen stage kan worden gelopen. Afgelopen jaren is het een groot succes gebleken. (Plaatselijke) bedrijven, organisaties, scholen doen mee, maar bijvoorbeeld ook de Eerste als Tweede Kamer zijn vaste stageadressen. Ook Ieder(in) biedt een aantal stageplekken aan.
Heeft u interesse in de Nationale Prokkelstagedag, als stagiair of als stageadres? Klik dan hier voor meer informatie.

Ieder(in) is full partner
Ieder(in) is full partner van Prokkel. Full Partners zijn (zorg)instellingen die het Prokkelen een warm hart toedragen.
De Full Partners leveren zowel een personele als financiële bijdrage aan Prokkel en de Prokkelweek Samen met de Prokkelpartners uit het bedrijfsleven, zoals CMS, MVO Nederland en USG Restart, vormen de full partners de Raad van maatschappelijke partners van de stichting.