Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

06 jun 2014

Steffie legt uit hoe IBAN werkt

Steffie.nl heeft er een nieuw programma bij: Zo werkt IBAN. IBAN is de naam van de nieuwe bankrekeningnummers. Iedereen krijgt er vanaf 1 augustus mee te maken. Steffie legt op een makkelijke manier uit wat het is en hoe het werkt.

Voor veel mensen is de overstap naar IBAN best wennen. Bestaande rekeningnummers worden veel  langer: voor het bestaande banknummer komen een paar letters en cijfers te staan. Het is niet echt ingewikkeld, maar je moet wél even door hebben hoe het werkt.

Duidelijke uitleg
Steffie helpt. Ze vertelt een duidelijke manier alles over IBAN. Hoe een IBAN-bankrekening eruit ziet. Waar je de IBAN-code van bankrekeningen kunt opzoeken. En hoe je IBAN moet gebruiken als je via je bank wilt betalen. Steffie geeft ook wat handige tips. En voor wie echt alles wil weten, vertelt Steffie ook waar IBAN de afkorting van is. En waarom we eigenlijk IBAN gaan gebruiken. Het programma Zo werkt IBAN is samen met De Nederlandse Bank gemaakt.

Over Steffie.nl
De website Steffie.nl is een belangrijk en leuk hulpmiddel om ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven beter te begrijpen. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is Steffie.nl een begrip. Ieder(in) heeft met ingang van maart 2014 Steffie.nl overgenomen.

Naar de website Zo werkt IBAN
Ga naar www.steffie.nl. Op de beginpagina kun je zo doorklikken naar het programma Zo werkt IBAN. Of ga direct naar www.zowerktiban.nl

 

Terug naar Home