Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

07 aug 2014

Aan de bel voor een vergeten groep kwetsbare mensen

vader met zoon meervoudig gehandicapt

Nu de grote verhuizing van zorggelden van Rijk naar gemeenten bijna rond is, lijkt het erop dat een belangrijke groep zeer kwetsbare mensen vergeten wordt. Het gaat om kinderen en volwassenen met een grote zorgbehoefte, die dankzij extra zorg en ondersteuning vanuit ouders, familie en zorgaanbieders thuis kunnen blijven wonen.

Staatssecretaris Van Rijn van VWS liet al in juni aan de Tweede Kamer weten dat deze thuiswonende kinderen en volwassenen voldoen aan de toegangscriteria van de Wlz. Maar de mensen die het betreft en de betrokken zorginstellingen zijn hierover nog altijd niet geïnformeerd. Geen duidelijkheid dus over hoe deze groep toegang tot de Wlz krijgt en om welke mensen het precies gaat.

Ieder(in) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland dringen daarom bij VWS aan op een snelle oplossing voor deze vergeten groep. Zij vragen staatssecretaris Van Rijn druk te zetten op de partijen die op dit moment bezig zijn met de zorginkoop om snel hun krachten te bundelen en samen tot een oplossing te komen.


Download hieronder de gezamenlijke brief van Ieder(in) en VGN aan Van Rijn en het bijbehorend persbericht.


Meer over Langdurige zorg (u gaat naar Thema's)
Terug naar Home