Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

24 nov 2014

Handelen gemeenten in tegenspraak met de wet?

Morgen stapt een hoog bejaard stel uit Dantumadeel naar de rechter omdat zij het onterecht vinden dat hun huishoudelijke hulp wordt geschrapt.  Dankzij zeven uur huishoudelijke hulp per week kunnen zij zelfstandig blijven wonen. De gemeente zet deze hulp - zonder nader onderzoek – per 1 januari stop. Met juridische steun van Ieder(in) hebben deze mensen nu een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechter.

De rechter zal hoogstwaarschijnlijk niet direct uitspraak doen. Desondanks is er grote belangstelling van een groot deel van de Nederlandse pers in de rechtszaak.

Illya Soffer: “We roepen ook staatssecretaris Van Rijn op om gemeenten erop te wijzen dat deze handelwijze echt niet kan. Bij Ieder(in) komen veel verontruste mails en telefoontjes binnen van mensen die hun huishoudelijke hulp dreigen te verliezen. Vaak gaat het om mensen met zware beperkingen die niet weten hoe ze het zonder die hulp moeten rooien. Zelf de hulp inkopen, kunnen zij zich niet veroorloven.”

Vanavond vraagt Illya Soffer ook aandacht voor het schrappen van voorzieningen zonder overleg in Een Vandaag op NPO 1. De uitzending begint om 18.15 uur. Het onderwerp dat behandeld wordt is ‘Keukentafelgesprek blijkt vaak brief of telefoontje’


Meer lezen over Zorg en ondersteuning (u gaat naar Thema's)
Terug naar home