Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

08 jan 2015

Gemakkelijk aan de slag met uw belastingaangifte!

Beeld belastingaangifte 2014

Zoekt u hulp bij het invullen van de belastingaangifte over 2014? Dan biedt de website meerkosten.nl u de helpende hand. Vanaf nu kunt u op deze website de actuele informatie vinden over verschillende aftrekmogelijkheden die van belang zijn voor mensen met een handicap of ziekte. Zoals de specifieke zorgkosten. Eind januari komt ook de digitale brochure ‘Belastingvoordeel 2014 voor mensen met een ziekte of beperking’ beschikbaar. 

De leden van Ieder(in) hebben als extra service al eerder twee tijdschriftartikelen ontvangen over dit onderwerp. De artikelen kunnen met bronvermelding worden overgenomen op websites en schriftelijke publicaties. 

Geld terug
Voor mensen met hoge zorgkosten zijn meerkosten.nl, de ledenartikelen en de brochure  praktische handleidingen bij de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2014, die uiterlijk 1 mei ingediend moet zijn bij de Belastingdienst. 

Door deze aftrekposten kunt u soms honderden euro’s terugkrijgen. De aftrek geldt voor zogenoemde ‘specifieke zorgkosten’, zoals medische hulp, voorgeschreven medicijnen, dieet op doktersadvies en vervoer van en naar het ziekenhuis. Hoe hoog het bedrag is dat u terugkrijgt, hangt af uw zorgkosten en van het inkomen en dat van de eventuele fiscale partner.

Begrijpelijk en laagdrempelig
In begrijpelijke taal geven de voorlichtingsproducten van Ieder(in) uitleg over het invullen van de belastingaangifte 2014. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug te verdienen zijn. 

Financiële tegemoetkoming gemeenten
Op de website treft u bovendien overzichtelijke informatie aan over de financiële ondersteuning die gemeenten geven. U kunt bij uw gemeente mogelijk ook gebruik maken van twee algemene gemeentelijke regelingen: de individuele bijzondere bijstand en de individuele inkomensondersteuning.

Meer lezen over geldzaken (u gaat terug naar Thema’s)
Ga terug naar home