Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

21 mei 2015

Ieder(in) steunt manifest 'Wij staan op!'

Onder het motto ‘Iedereen is gelijk in het anders zijn’ zijn tien jongvolwassenen met een handicap de campagne ‘Wij staan op!’ gestart. Ze hebben een manifest opgesteld met 12 eisen aan de regering en aan de samenleving voor een toegankelijker Nederland. Ieder(in) steunt het manifest en roept andere personen en organisaties op dit ook te doen.

De jongvolwassenen willen volledig deelnemen aan de samenleving maar ervaren daarbij veel tegenwerking en onbegrip. Voor hen is de maat vol: zij willen daadwerkelijke verandering. Zij willen meer vrijheid en gelijkwaardigheid en minder beperkingen en discriminatie. De basis voor hun campagne is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking.

De lancering van ‘Wij staan op!’ was zaterdag 16 mei in het VARA-programma Kassa. De jongvolwassenen vragen iedereen in Nederland om een persoonlijke steunbetuiging te geven aan het manifest. Ze willen het manifest met alle steunbetuigingen op de dag van de ratificatie van het VN-verdrag overhandigen aan minister-president Mark Rutte. Tot die tijd voeren ze campagne om alle Nederlanders te overtuigen van de noodzaak om Nederland toegankelijker te maken.

Meer informatie over ‘Wij staan op!’  

Teken het manifest

 

Meer over Toegankelijkheid (u gaat naar Thema’s)
Terug naar Home