Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

19 aug 2015

Verdient uw vereniging een vlag?

Vlag week van de Toegankelijkheid: Welkom bij de club

Van 5 t/m 10 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Verenigingen door heel Nederland laten zien dat mensen met een beperking welkom zijn. Doet u mee? Organiseer een activiteit. Nomineer een vereniging voor een Welkom bij de club-vlag.

Onder het motto ‘Welkom bij de club’ willen we tijdens de 16e Week van de Toegankelijkheid laten zien hoe belangrijk het is dat het verenigingsleven openstaat voor iedereen. Elke vereniging kan meedoen. Wilt u iets organiseren tijdens de Week van de Toegankelijkheid, lees dan hier de tips.

Iedereen is welkom
In een toegankelijke vereniging voelt iedereen zich welkom. Zo’n vereniging heeft niet alleen aandacht voor fysieke toegankelijkheid (deuren, drempels, trappen, enz.), maar organiseert ook passende activiteiten zodat echt iedereen mee kan doen. Ook is er begrijpelijke informatie. Verder is het belangrijk dat de leden rekening houden met mensen met beperkingen en dat iedereen prettig met elkaar omgaat.

Verdien een vlag
Kent u een vereniging, of bent u zelf actief in een vereniging, die aan deze omschrijving voldoet? De komende weken verloot de Week van de Toegankelijkheid elke week een Welkom bij de club-vlag. Stuur een mail naar info@weekvandetoegankelijkheid.nl en beschrijf hierin:

  • welke vereniging u voordraagt
  • waarom u vindt dat deze vereniging een vlag verdient
  • naam, adres en website van de vereniging.

Vlag en een vermelding
Graag ontvangen we er ook een foto bij. Elke week in september en tijdens de Week van de Toegankelijkheid verloten we één vlag. De winnaar krijgt daarnaast ook een vermelding op onze website en Facebook-pagina. Insturen kan tot en met 2 oktober.


Meer over Toegankelijkheid (u gaat naar Thema’s)
Terug naar Home