Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

24 apr 2017

Directeuren Sociaal domein willen haast maken met vernieuwing

Iemand die ander helpt achter de computer

De vernieuwing van het sociaal domein gaat te langzaam. Het Ministerie van VWS, gemeentekoepel VNG en het Netwerk Directeuren Sociaal Domein (NDSD) willen samen met gemeenten en de koepels van zorgaanbieders (ActiZ en BTN) daadkrachtiger lessen trekken uit de praktijk. Ieder(in) doet ook mee. En brengt de ervaringen van mensen met een beperking in - samen met ouderenorganisatie ANBO.

Tot nu toe kunnen mensen met een beperking onvoldoende rekenen op maatwerk. Terwijl dit juist de bedoeling was van de Wmo2015. De zelfredzaamheid en participatie loopt daardoor achteruit. 

De initiatiefnemers willen dat gemeenten en zorgaanbieders meer naast de cliënt gaan staan. Terwijl zorgverleners meer ruimte moeten krijgen om maatwerk te bieden en over zelfredzaamheid mee te denken.

Er zijn genoeg kansen voor verbetering, maar die blijven nu liggen. Door gezamenlijk lessen te trekken en voor 1 juli intensiever aan kennisuitwisseling te werken, willen de partijen daadkrachtig aan de noodzakelijke veranderingen werken. Meer informatie is te vinden op de VNG-website.


Meer over Wmo (u gaat naar Thema’s)
Meer over Participatie (u gaat naar Thema’s)
Terug naar Home