Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

06 apr 2018

Bijeenkomst Administratieve lasten en regeldruk

Welke overbodige regels in de zorg zou u graag willen schrappen? Ieder(in) organiseert samen met Patiëntenfederatie Nederland en MIND een bijeenkomst om vanuit cliëntperspectief te bekijken welke regels in de zorg geschrapt kunnen worden. Op maandag 16 april nodigen we cliënt- en patiëntvertegenwoordigers uit om samen de bouwstenen te bespreken voor het sectorplan Vermindering Regeldruk patiënt/cliënt. We willen zo zorgen dat het cliëntperspectief goed wordt meegenomen. 

Wat gaan we doen?
Onlangs zijn er diverse zogenaamde schrapsessies voor en door zorgverleners georganiseerd. Tijdens deze sessies is er door zorgverleners gekeken welke overbodige regels in de zorg geschrapt kunnen worden om de regeldruk te verlagen. Maar niet alleen zorgprofessionals, ook patiënten, cliënten en hun naasten en vertegenwoordigers ervaren regeldruk. Overbodige regels in de zorg moeten geschrapt kunnen worden, maar het mag niet zo zijn dat (inzicht in) kwaliteit van zorg voor mensen verslechtert. Daarnaast moeten cliëntervaringen goed worden bijgehouden. Daarom wordt nu ingezet op een apart actieplan voor cliënten en patiënten. Samen met ervaringsdeskundigen, willen wij een verbeteragenda opstellen van maatregelen die substantieel kunnen bijdragen aan minder bureaucratie en gedoe voor cliënten, patiënten en/of hun naasten en vertegenwoordigers.

Voor wie?
Ervaringsdeskundigen, patiënten/cliëntenvertegenwoordigers, voorzitters, directeuren en beleidsmedewerkers. 

Waar en wanneer?
De bijeenkomst is op maandag 16 april vanaf 16.00 uur tot 19.30 uur en vindt plaats in het gebouw ’t Hart, Orteliuslaan 750, 3528 BB Utrecht (Papendorp). 

Aanmelden 
Wilt u hier bij zijn? U kunt zich hier aanmelden 
Na aanmelding ontvangt u rond 10 april het volledige programma. 

De volledige uitnodiging en meer informatie kunt u hieronder downloaden.