Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

11 apr 2018

Voltallige Tweede Kamer steunt motie voor meer toegankelijke woningen

Vrouw in rolstoel in woning

Een motie voor meer toegankelijke woningen van de ChristenUnie samen met CDA, VVD en D66 kreeg dinsdag de steun van de voltallige Tweede Kamer. Met de motie schaarde de Kamer zich achter de oproep van Ieder(in) en andere cliƫntenorganisaties.

Bouwregels onder de loep
In de motie staat dat het belangrijk is dat mensen met een beperking en ouderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Daarom moet de regering in overleg met bouwers en gemeenten ervoor zorgen dat er meer toegankelijke woningen beschikbaar komen. De motie zegt ook dat overwogen moet worden om het Bouwbesluit aan te passen door strengere toegankelijkheidseisen voor nieuwbouwappartementen op te nemen. Want uit onderzoek blijkt dat aanpassing van de eisen voor nieuwbouwappartementen groter dan 70m2 bijdraagt aan het vergroten van de voorraad toegankelijke woningen. Tegen beperkte kosten levert dit grote maatschappelijke baten op.

Minister reageert voor zomerreces
Ieder(in) is tevreden met de inzet van de Tweede Kamer voor toegankelijk bouwen. Met deze motie gaf de Tweede Kamer gehoor aan de oproep die Ieder(in) samen met Per Saldo, Wij Staan Op!, KBO-PCOB en de Oogvereniging voorafgaand aan het debat over bouwregelgeving heeft gedaan.
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zal nog voor de zomer met een reactie komen op de motie en andere punten uit de brief van de cliƫntenorganisaties. Deze reactie zien we met grote belangstelling tegemoet.

Bekijk de  motie
Lees de brief van cliƫntenorganisaties
 

Meer over Toegankelijk Wonen (u gaat naar Thema's)
Terug naar Home

Downloads

Download het bestand Motie Dik-Faber c.s.

pdf / 2018-04-12