Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

18 apr 2018

Meer wegen naar werk

Bouwvakker aan het stenen metselen

De ‘meest gebruikelijke’ weg naar werk is een opleiding volgen en daarna solliciteren. Maar voor mensen met een beperking of aandoening is die route niet altijd vanzelfsprekend of succesvol. Voor hen is soms een andere weg wenselijk of noodzakelijk.

Ter illustratie en inspiratie presenteren wij hier de komende maanden persoonlijke initiatieven en projecten die mensen via een andere route op weg helpen naar werk of dagactiviteit. In de loop van 2018 verschijnen de meest aansprekende voorbeelden in een magazine.

'Meer wegen naar werk' maken we samen met Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. De verhalen zijn geschreven door ervaringsdeskundigen. Heeft u vragen? Neem contact op met projectleider Danique ten Pas, d.tenpas@iederin.nl

Henk Zeggelaar

Henk Zeggelaar

Ik heb me nooit afgezonderd

Henk Zeggelaar werkt als ICT-functionaris bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Henk stottert, maar dat zien ze in Nijmegen niet als een belemmering. “Henk is één van onze belangrijkste aanspreekpunten."

Lees meer
Brasserie So Nice

Brasserie So Nice

Krachtig concept dat werkt

Bij Brasserie So Nice werken mensen met een verstandelijke beperking. De medewerkers ontwikkelen zich continu en voor wat ze in de praktijk leren, ontvangen ze een certificaat.

Lees meer
Serieuze collega’s

Serieuze collega’s

De Vrolijke Boekenwurm

Petra van Stigt heeft haar liefde voor bijzondere mensen gecombineerd met een andere grote passie: kinderboeken. Ze runt nu een bijzondere boekenzaak: De Vrolijke Boekenwurm

Lees meer
Jordi doet het top

Jordi doet het top

Belangrijker dan geld

Voor Jordi Ligtendag (28) is acceptatie belangrijker dan geld verdienen. Hij werkt 12 uur per week bij supermarktketen Spar in Sint-Maartensdijk.

Lees meer
Maaike vindt droombaan

Maaike vindt droombaan

Opleidingscentrum tot ervaringsdeskundige

Na een opleiding bij Howie the Harp werkt Maaike nu als woonbegeleider en ervaringsdeskundige bij WoonZorgNet.

Lees meer
Laura Vervaart

Laura Vervaart

Freelancer met een arbeidsbeperking

Laura vertelt over de voordelen die freelancen haar opleveren: "Freelancen is voor mij dé manier van werken. Het gaat er niet om hòe je het doet, maar wát je doet. Het eindresultaat telt."

Lees meer