Ieder(in) gebruikt cookies voor Google Analytics en het onthouden van instellingen als contrast en lettergrootte.

Ja, ga verder

06 nov 2018

Kansen op de arbeidsmarkt benutten

Op kantoor, vrouw achter de computer

Het aantal vacatures in Nederland stijgt. Hoe kunnen mensen met een beperking hier van profiteren? Hoe breng je werkzoekenden en werkgevers bij elkaar? Brengen technologische oplossingen een inclusieve arbeidsmarkt dichterbij? Welke kansen zien mensen met een arbeidsbeperking eigenlijk zelf? Vind je dit interessante vragen? Kom dan 22 november naar de Participatiedag in Utrecht.

Al deze vragen komen op de Participatiedag aan de orde. Daarnaast zijn er interviews met werkgevers die ruimte hebben gemaakt voor mensen met een beperking. Hun verhaal staat ook in het magazine ‘Meer wegen naar werk’ dat op de Participatiedag gepresenteerd wordt. Deelname aan de Participatiedag is gratis.

Ja, ik kom naar de Participatiedag
 

Workshop

Je kunt deelnemen aan een van deze drie workshops:

 • Technologie en inclusie
  De Coalitie voor Technologie en Inclusie zet zich in voor de toepassing van technologie op de werkvloer die mensen met een beperking in staat stelt te kunnen werken. Vanaf 23 november start er een challenge. Ilse Hento komt hier meer over vertellen. Meer informatie op de website van de Coalitie voor Technologie en Inclusie
   
 • Organiseer een themabijeenkomst over werk
  Praten met andere belangenbehartigers over werken met een aandoening of beperking? Samen tot nieuwe inzichten en oplossingen komen? In deze workshop bekijken we hoe je samen met anderen een themabijeenkomst organiseert. Wat bespreek je met je gemeente, de lokale adviesraad, bedrijven in je regio? Ook de praktische kanten van het organiseren van een bijeenkomst komen aan bod: wie nodig je uit en hoe regel je het?
   
 • Zo werkt het!
  Wat zien mensen met een beperking zelf aan kansen en knelpunten op de arbeidsmarkt? Joris Barendrecht, beleidsmedewerker bij Ieder(in), gaat met de deelnemers van deze workshop aan de slag met de resultaten van een onderzoek onder mensen met een beperking. Herkent u de resultaten? En wat kunnen we er mee in een aantrekkende markt?

Programma
13.30 – 13.45  Inloop
13.45 – 13.50  Opening door dagvoorzitter Niels ten Hage
13.50 – 14.15  Inleiding door Onbeperkt aan de Slag
14.15 – 14.45  In gesprek met geïnterviewden uit het
                        Magazine ‘Meer wegen naar werk’
14.45 – 15.15  Pauze
15.15 – 16.00  Workshops
16.00 – 16.45  Netwerkactiviteit ‘Vraag en aanbod’
16.45 – 17.00  Afronding

Waar
De Participatiedag is in Utrecht, NDC Den Hommel.

Ja, ik kom naar de Participatiedag

Vragen over de Participatiedag? Stuur een mail naar d.zeggelaar@iederin.nl

De Participatiedag wordt georganiseerd door Ieder(in), Patiëntenfederatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.